van der Horst

Martin Tomczyk stopt na 16 jaar met DTM

Martin Tomczyk - BMW Team Schnitzer
Martin Tomczyk - BMW Team Schnitzer
Komend weekend staat de DTM-manche op de Nürburgring op het programma maar in de marge daarvan viel vanmorgen al belangrijk nieuws te rapen. Martin Tomczyk stopt namelijk na 16 seizoenen met DTM, een moeilijke beslissing voor de Duitser maar hij blijft wel actief binnen het motorsportprogramma van BMW. Tomczyk werd in zijn tiende seizoen bij Audi in 2011 kampioen waarna hij een jaar later één van de piloten werd van BMW bij diens comeback.
  • Prospeed Competition
In 2001 maakte de zoon van ADAC-sportpresident Hermann Tomczyk als jongste piloot uit de geschiedenis zijn debuut in de DTM. Vijf jaar later kwam er dan de eerste zege maar de echte bekroning kwam in in 2011 toen hij de DTM-titel op zak mocht steken. Tijdens die zestien seizoenen liet hij in totaal zeven overwinningen optekenen, al kan dat aantal nog oplopen daar er dit seizoen nog zes wedstrijden, gespreid over drie raceweekends, op het programma staan.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 9 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons