van der Horst

Masters Historic & Belcar: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Een plaats net naast het podium in de Belcar 3-klasse, dat is het verdict voor Steve Vanbellingen en zijn Nederlandse teamgenoot Wiebe Wytzes na de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, over 125 minuten op het circuit van Zolder. Het snelle duo deelt in 2016 een BMW M3 van Comparex Racing by EMG Motorsport, die naar de vierde plek gestuurd werd na brute pech in de openingsfase van de race. Maar de concurrentie is gewaarschuwd.
Zowel een aangename lentezon als het publiek waren op de afspraak voor de openingsmanche van de Belcar, waarin meer dan veertig wagens het tegen elkaar opnamen. Voor Steve Vanbellingen verliep de voorbereiding perfect, aangezien de Comparex-rijder zijn BMW op zaterdag op de pole positie parkeerde in de Belcar 3-categorie (sic.). Een minuscuul probleem in de openingsfase van de wedstrijd zou echter grote gevolgen hebben voor de Leuvenaar.

Steve Vanbellingen: “Ik had de start genomen en kon al snel een twintigtal seconden wegrijden van mijn eerste achtervolger in de categorie. Ik kon zelfs de kloof met de traagste prototypes dichten, maar toen liep het fout. Na twintig minuten wedstrijd doorboorde een loodje van een velg van een andere wagen onze radiator en weg waren onze zegekansen. EMG Motorsport heeft wel fantastisch werk geleverd, want op minder dan twintig minuten was de onderdeel vervangen en de auto weer zo goed als nieuw. Daardoor hebben ik en mijn teamgenoot Wiebe Wijtzes de schade kunnen beperken en zijn we toch nog vierde geworden in onze categorie. Ik ben dus tegelijkertijd ontgoocheld en erg gelukkig: door de brute pech enerzijds en anderzijds omdat de wagen na de herstelling weer als een Zwitsers horloge draaide. De titel in Belcar 3 (sic.) blijft dus zeker en vast onze ambitie en ik denk dat ook de concurrentie vandaag gezien heeft dat wij serieuze klanten zullen zijn voor de eindoverwinning. Tot slot wil ik ook mijn teamgenoten, de broers Franssen, feliciteren met hun overwinning in de categorie. Het team kan zo toch met een goed gevoel naar huis, maar volgende keer willen wij op de bovenste podiumtrede staan!”
Steve Vanbellingen kan zich nu volop concentreren op de aftrap van de TCR Benelux, een sprintkampioenschap dat hij zal betwisten samen met David Dermont op een Volkswagen Golf van Milo Racing. “De auto komt volgende week aan in de ateliers van Milo Racing. Ik verwacht dat we een viertal keer zullen testen voor de eerste wedstrijden in Spa, op 21 en 22 mei. Ook daar wil ik graag vooraan meespelen!”

Steve Vanbellingen press



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons