van der Horst

Masters Historic & Belcar: Sancties na de race gooien klassement volledig overhoop

Start Belcar Endurance race 2016
Start Belcar Endurance race 2016
Chaos alom na afloop van de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2016. Daar waar Sam Dejonghe en Luc De Cock zegevierden, spijts onder meer twee drive-through penalties, en Bas Koeten Racing met Longin/Piessens/Van Laere onverhoopt als tweede werd afgevlagd, finishte Belgium Racing na een verbeten strijd initieel als derde. De Porschisten pakten daarmee een podiumplaats, maar dat was buiten de waard gerekend... De koersdirectie had namelijk gemerkt dat de top drie binnen de Belcar 1-klasse in de eindfase manifest de gele vlaggen genegeerd had.
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Het duurde ettelijke uren alvorens er duidelijkheid was over het klassement - niet zonder reden zo bleek naderhand. Met de informatie van de koersdirectie ter hand, kunnen we (op dit ogenblik) melden dat zowel de Deldiche Racing Norma M20 FC als de Bas Koeten Racing Wolf GB08 hun podiumplaats behouden.



Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
Voor de derde plaats in het algemene klassement, is er evenwel een wijziging. De Porsche van Belgium Racing wordt teruggezet naar de zesde plaats algemeen, waarbij ook de merkgenoten van MExT Racing alsook de Ferraristi van Scuderia Monza een plaatsje zakken. Hierdoor wordt de tweede Norma M20 FC, het exemplaar van Vincent Desschans en Kenny Boeykens, gepromoveerd tot een algemene podiumplaats.

Belien-Cuyvers - BMW 120d
Belien-Cuyvers - BMW 120d
Ook voor de strijd in Belcar 4 is er een wijziging. Daar waar de gebroeders Franssen op de piste het pleit wonnen met enkele tellen voorsprong op Patrick Beliën en Dimitri Cuyvers, besliste de wedstrijdleiding dat ook eerstgenoemden de instructies van de baanposten niet (naar behoren) hadden opgevolgd. Daardoor krijgt de kleine Diesel-bimmer de zege in de schoot geworpen, impressionant gezien Patrick Beliën Autosport.be vertelde dat de wagen gedurende zes jaar niet gereden had. Een mooi debuut dus voor de Limburgse BMW 120D!

Foto's: Marnik Mouchaers



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons