van der Horst

Mato Homola vervoegt Campos Racing voor race op Slovakia Ring

Mato Homola - Campos Racing
Mato Homola - Campos Racing
Mato Homola, vorig jaar vice-kampioen in de ETCC TC2T-klasse komt volgende week op de Slovakia Ring aan de start met een derde, door Campos Racing ingezette RML Chevrolet. De 20-jarige Slovaak flankeert vaste Campos Racing-waarden Hugo Valente en John Filippi en betwist dat zelfde weekend bovendien de ETCC-races aldaar aan het stuur van een door Homola Motorsport gerunde SEAT Léon Cup Racer. De Slovaak ging vorige zomer reeds met Campos Racing testen in Barcelona.
  • St. Paul
Mato Homola
Mato Homola
 Homola wacht geen gemakkelijke taak maar het feit voor eigen publiek te kunnen rijden op een omloop die hij goed kent kunnen hem daarbij helpen. "Ik ben realist en realiseer me dat ik een krachtiger en technisch hoogstaander wagen moet zien te doorgronden in een sterk internationaal veld maar het is een unieke kans die ik ten volle wil benutten" aldus  Homola.

"Homola's komst kadert in het young driver-programma van Campos Racing waarbij we jonge beloftevolle rijders de kans geven zich verder te bekwamen en mogelijk door te groeien tot fabrieksrijders. Een opzet waarvan Valente en Filippi reeds met succes deel uit maken. Mato krijgt nu zijn kans om te tonen dat hij klaar is voor het WTCC, zonder te vergeten dat hij mogelijk ook punten voor ons in de Yokohama Drivers Trophy kan scoren" wist Campos-teammanager Ruben Espin van zijn kant te vertellen.

Ook WTCC-patron François Ribeiro zal ongetwijfeld wel niet helemaal vreemd zijn aan Homola's deelname aan de Slovakia Ring-meeting. Een lokale rijder in het veld te hebben trekt onvermijdelijk meer toeschouwers aan. "Homola's WTCC-debuut bewijst dat het ETCC een goede springplank naar hogerop kan zijn. De auto-industrie is bovendien erg belangrijk voor de Slovaakse economie en ik hoop dat Mato een boegbeeld voor zijn land weet te worden" klonk het.

Foto's: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 10 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons