van der Horst

Mattias Ekström snelst op eerste DTM-testdag in Vallelunga

Jamie Green Audi RS 5 DTM
Jamie Green Audi RS 5 DTM
Op de Autodromo Vallelunga ten noorden van Rome wordt van 14 tot 16 maart de tweede officiële DTM-testsessie afgewerkt. Acht piloten wisselen er elkaar af aan het stuur van de nieuwe, op 1 maart gehomologeerde Audi RS 5 DTM, BMW M4 DTM en Mercedes-AMG C63. Voor BMW nemen deze keer Racing Bart Mampaey-rijders Tom Blomqvist en Maxime Martin de honneurs waar.
Vallelunga is na de sessie in het Portugese Portimao de tweede teststop voor de DTM-deelnemers, inmiddels wordt  op het thuisfront naarstig verdergewerkt aan de opbouw van de overige bolides.  Voor Audi zijn Mattias Ekström en Jamie Green aan de beurt, de Zweed draaide gisteren dik 180 ronden en zette daarbij ook de snelste chrono van de dag neer.

Mercedes-AMG ziet het met vier rijders iets ruimer: Lucas Auer, Edoardo Mortara, Gary Paffett en Robert Wickens (die gisteren aktief was) moeten hier net als hun collega's bij Audi en BMW  de nieuwe aerodynamische en mechanische ontwikkelingen alsook de zachtere Hankook-rubbers zien te doorgronden. Voor BMW testen net als in Portugal slechts twee rijders: RBM-toppers Tom Blomqvist en Maxime Martin, onze landgenoot kwam gisteren aan de beurt.

Volgende en meteen ook laatste  teststop in de aanloop naar de seizoenstart in Hockenheim (5 tot 7 mei) wordt... de Hockenheimring, van 3 tot 6 april.

Foto: Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 15 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons