van der Horst

McLaren en Honda vinden oorzaak elektrische problemen niet

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Stoffel Vandoorne viel gisteren tijdens zijn laatste testdag in Barcelona meermaals stil met zijn MCL32. McLaren verving preventief enkele onderdelen van de elektronica, maar dat bracht helaas geen zoden aan de dijk. Tijdens de nacht gingen nog meer onderdelen op de schop, zowel aan de motorzijde onder Honda-verantwoordelijkheid als aan de kant van McLaren, maar vanmorgen was het na enkele ronden wederom prijs voor Fernando Alonso. Het team, ten einde raad lijkend, besloot dan één per één onderdelen te vervangen in de hoop de kwelduivels uit te sluiten, helaas zonder soelaas. Tijdens de lunchpauze besloten de meccano's om nog meer vervangingen door te voeren, in de hoop een productieve namiddag tegemoet te gaan.
  • LTF
Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
"McLaren-Honda’s vooruitgang op de slotdag van de voorseizoenstesten werd gesperd door enkele sporadische problemen. Die zorgden ervoor dat de wagen zichzelf uitschakelde, waardoor Fernando deze ochtend tweemaal moest stoppen in enkele ronden tijd. Op dit ogenblik is het onduidelijk of het probleem hetzelfde is als dat van Stoffel gisteren. Tijdens de nacht veranderde het team een aantal elektrische onderdelen, maar het probleem bleef. Bij elke stint deze ochtend veranderde het team nog meer onderdelen in een poging zoveel mogelijk variabelen uit te schakelen en de oorzaak vast te stellen", aldus McLaren.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
"Vandaag was een teleurstellend einde aan de test", stelt Fernando Alonso. "De ochtend begon positief en we konden goed door ons programma fietsen, alvorens de wagen stroom verloor in een bocht en zichzelf uitschakelde, waarna ik hem moest parkeren. We konden hem nadien zonder problemen terug starten en alles ging vlot, tot de situatie zich na enkele ronden herhaalde. We realiseerden ons dat we dieper moesten graven tijdens de lunch om het probleem op te lossen. Ik ben blij dat we terug aan de bak konden in de namiddag, we wilden elke minuut pistetijd gebruiken aangezien elke afgelegde ronde nuttig is."

Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
Teamchef Eric Boullier windt er geen doekjes om, "We kennen na twee weken testen de problemen die moeten worden aangepakt. Eerlijk, dit zijn geen dingen die we op 1-2-3 opgelost krijgen, maar we koesteren hoop dat McLaren en Honda vooruitgang kunnen boeken op dat vlak alvorens we naar Australië afzakken over binnen twee korte weken."


Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons