van der Horst

McLaren toont 1000pk sterke McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
Dat McLaren ter gelegenheid van het Autosalon in Genève de P1 GTR klaarstoomde, wisten we al waarbij ook de meeste specificaties reeds gekend waren. De Britse constructeur heeft nu evenwel reeds enkele opvallende beelden klaar van zijn track-only hybride monster waarvan het concept vorig jaar reeds wereldkundig werd gemaakt. Dat laatste omschrijft de bolide perfect, want McLaren kietelde de "gewone" P1 nog wat op tot, vooral symbolisch, 1000pk, waarvan 800 paarden geleverd worden door 3,8 liter biturbo V8 en 200 exemplaren door de elektromotor. Naast de extra punch, sleutelden de ingenieurs ook aan het gewicht en zetten de P1 zo op een dieet van 50 kilo.
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
De spoorbreedte van de McLaren P1 GTR nam ook toe met 80mm ten opzichte van de P1, terwijl de wagen nog eens 50mm lager ligt en voorzien is van 19 duims velgen met centrale wielmoer. De buitenspiegels hebben een plaats op de A-stijl gekregen in plaats van het zijportier. Aan de achterzijde is er een gigantische achtervleugel die, in tegenstelling tot de P1, vast staat, maar vanzelfsprekend het DRS bleef bevatten en ook een vierde hoger boven het bodywerk torent. Ook de uitlaat werd op de schop genomen en hier en daar werd carbon plaatwerk op de wagen gemonteerd, bijvoorbeeld op het dak.

McLaren F1 GTR - McLaren P1 GTR


McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
Eveneens opvallend is de kleursetting op de McLaren P1 GTR, die moet doen terugdenken aan de geel-groene livery van de McLaren F1 GTR. Tot slot werden ook de locaties van de opleidingsprogramma's voor rijders bekendgemaakt. Na een eerste test in Silverstone, trekken de wagens naar Spanje voor het Circuit de Barcelona-Catalunya, komende weken nog het toneel van twee weken wintertesten in de F1. Daarnaast zijn er ook simulatorsessies voorzien en een bezoek aan het McLaren Technology Centre welke onder meer een sessie om het stoeltje te passen en een gesprek over het uitzicht van de eigen wagen omvat. Ook geïnteresseerd in de P1 GTR? Pech, tenzij u reeds een McLaren P1 bezit...


Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 19 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons