van der Horst

Mehdi Bennani verlengt samenwerking met Sébastien Loeb Racing

Mehdi Bennani
Mehdi Bennani
Het zal niemand verwonderen dat Mehdi Bennani vandaag aankondigde de samenwerking met het Franse Sebastien Loeb Racing in 2017 verder te zetten. De Marokkaan heeft er met het team van negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb immers een sterk seizoen op zitten. De man sloot diens tweede seizoen bij Loeb af met een vijfde stek algemeen, schopte het vijf keer tot op het algemene podium en kwam hierbij hij zowel in Hongarije als ter gelegenheid van de seizoensafsluiter in Qatar op de hoogste podiumtrede te staan. Daarenboven won hij ook de WTCC Trophy voorbehouden aan privérijders. Aan het stuur van de ongetwijfeld nog immer competitieve Citroën C-Elysée behoort hij net als teamgenoot Tom Chilton tot de rist kandidaten die de rijderstitel mogen ambiëren.
  • St. Paul
 
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Voor Bennani, inmiddels 33, wordt het niet alleen zijn derde seizoen bij Loeb maar tevens zijn achtste jaar in het WTCC. In eigen land wordt de vriend van de koninklijke familie op handen gedragen, zeker nadat hij anno 2014 in Shanghai als eerste Arabische piloot een WK-race wist te winnen.

“Ik ben blij de samenwerking met Sébastien Loeb Racing verder te kunnen zetten" aldus Bennani die recent met het overlijden van zijn vader zijn grootste supporter verloor. "Stabiliteit is voor mij een belangrijke prioriteit, zeker als men weet hoeveel ik de voorbije twee seizoenen bij SLR heb opgestoken. Het team weet als geen ander het potentieel van de toch al competitieve Citroën C- Elysée te optimaliseren. Vanzelfsrpekend wordt het wachten op de eerste wedstrijd alvorens een idee te hebben van de hiërarchie dit jaar maar ik start dit seizoen alvast met meer vertrouwen dan in 2015 en 2016 en hoop de geboekte vooruitgang ook in onze resultaten weerspiegeld te zien."

Winnaar Mehdi Bennani valt in de armen van teamgenoot CHilton
Winnaar Mehdi Bennani valt in de armen van teamgenoot CHilton
"Mehdi wierp zich de voorbije jaren binnen het team op als een sleutelfiguur en heeft zich perfect geïntegreerd. Het was dan ook essentieel hem bij ons te houden. Hij heeft het potentieel om nog meer podiumplaatsen te veroveren, daartoe hebben we alvast twee testsessies in Navarra en Monteblanco geprogrammeerd." stelde teambaas Sébastien Loeb van zijn kant.

Door op 8 en 9 april e.k. het nieuwe, veelbelovende WTCC-seizoen voor eigen publiek in Marrakech te mogen aftrappen, heeft de rijzige Marokkaan alvast een klein streepje voor op de concurrentie.

foto's: Hans van Onsem, FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 6 maart 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons