van der Horst

Mercedes-Benz maakt namen rijders bekend

Gary Paffet - Mercedes-Benz C63 DTM
Gary Paffet - Mercedes-Benz C63 DTM
Amper een dag nadat Lucas Auer werd aangekondigd als nieuwe DTM-vertegenwoodiger voor het merk met de ster, maakte Mercedes-Benz zijn volledige rijdersbezetting voor het seizoen 2015 bekend. Zoals geweten zet Mercedes dit jaar acht in de plaats van zeven wagens in waarvan er twee door nieuwkomers Lucas Auer en Maximilian Götz worden bemand. Vitaly Petrov betaalt het gelag en valt uit de boot, zodat naast de eerder bevestigde Gary Paffett ook Paul di Resta, Christian Vietoris, Daniel Juncadella, Robert Wickens en Pascal Wehrlein opnieuw de dienst uit maken. Meteen kwamen we ook te weten wie bij welk team aan de bak komt.
Mercedes doet  met Paul di Resta (2005) en Gary Paffett (2010) dit jaar opnieuw beroep op twee voormalige DTM-kampioenen, terwijl ook Robert Wickens, Christian Vietoris en de jonge Pascal Wehrlein het reeds tot racewinnaar schopten. Dubbel F3-kampioen en F1-testrijder vorig jaar bij Force India Daniël Juncadella vervolledigt de line-up.

Zoals in het verleden, ontfermt  HWA AG zich met vier wagens over het leeuwendeel van de Mercedes-effectieven in het DTM. De ontwikkelingspartner van Mercedes-Benz DTM biedt dit jaar onderdak aan di Resta, Wickens, Vietoris en Wehrlein, terwijl Juncadella en Götz bij Mücke Motorsport aan de slag gaan. Gary Paffett van zijn kant zoekt nieuwe horizonten op en stelt zijn rijke ervaring, opgedaan in 112 DTM-wedstrijden, ter beschikking van het debuterende ART Grand Prix van Fransman Frédéric Vasseur.

Met Vitaly Petrov verdwijnt de zwakst presterende Mercedes-rijder van vorig seizoen. De voormalige Russische F1-rijder wist in 2014 geen enkel puntje te sprokkelen.

Samenstelling Mercedes-Benz DTM-teams voor 2015

ART Grand Prix:  Gary Paffett, Lucas Auer
HWA AG:  Paul Di Resta, Robert Wickens
HWA AG:  Christian Vietoris, Pascal Wehrlein
Mücke Motorsport:  Daniel Juncadella, Maximilian Götz


Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 30 januari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons