van der Horst

Mercedes licht tipje van de GT3 sluier

Mercedes AMG GT3
Mercedes AMG GT3
Mercedes heeft een paar artistieke schetsen van de opvolger van de SLS AMG GT3 vrijgegeven. De GT3 versie van de Mercedes AMG GT zal over een maand officieel worden voorgesteld op het autosalon van Genève, dat plaatsvindt van 5 to 15 maart. Bijgevoegde tekeningen geven geen volledig beeld van de nieuwe bolide en zijn misschien wat overdreven, toch geven ze al een goede indicatie met betrekking tot de vormgeving van de wagen.
  • Dreamdrive
Mercedes AMG GT3
Mercedes AMG GT3
Mercedes zal net als concurrenten Audi, Porsche en BMW in 2016 deze nieuwe GT3 op de markt zal brengen. Of er dit jaar al een competitief testoptreden volgt om de wagen in de markt te zetten, is nog niet duidelijk. Van de Duitse merken is Mercedes wel de eerste om het nieuwe strijdwapen officieel voor te stellen.

Audi zal van haar kant in Zwitserland het doek lichten van de tweede generatie van de R8, of men daarbij meteen ook de GT3-versie zal voorstellen valt nog af te wachten. Aangezien het fabrieksdebuut van de wagen in een van de komende VLN-wedstrijden nadert, wordt het resterende tijdskader voor de onthulling echter almaar kleiner.




Foto's: Daimler



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op donderdag 12 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons