van der Horst

Mexico City: Pascal Wehrlein opent het seizoen met pole

Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein en Mexico City, het blijft een goede match. Zo bleek tijdens de kwalificaties van de Formule E, waar de Porsche-rijder als vierde kon doorstoten in de groepskwalificaties, om van daaruit voorbij Robin Frijns (Envision Racing), Nick Cassidy (Jaguar) en Sébastien Buemi (Envision Racing) naar zijn derde pole op Mexicaans grondgebied te rijden. Stoffel Vandoorne deed het niet onaardig en start straks vanaf de achtste plaats.
Het is al van juli geleden dat er nog eens een groepskwalificatie werd afgewerkt, en dat viel op. Net als anders was het zoeken naar ruimte op het tracé om een snelle ronde af te werken, of vechten om die plek te vinden. Wie daar geen last van had, waren Robin Frijns (Envision Racing), Stoffel Vandoorne (DS Penske), Nick Cassidy (Jaguar) en Pascal Wehrlein (Porsche). Zij waren de eerste vier die zich konden plaatsen voor de duels.

Hetzelfde verhaal in de tweede groep, waar bij momenten trek- en duwwerk nodig bleek. Daar konden Maximilian Günther (Maserati), Jake Hughes (McLaren), Sébastien Buemi (Envision Racing) en Mitch Evans (Jaguar) doorstoten. De eerste verrassing was de zevende startrij voor uittredend kampioen Jake Dennis (Andretti Global). De Brit ging te breed in bocht vijf, exact dezelfde bocht waar hij vorig seizoen de pole verloor.

Het eerste duel ging tussen Cassidy en Vandoorne, waar de Rumbekenaar door een foutje direct achterop raakte en dat niet meer kon recupereren. Hetzelfde verhaal voor Frijns, die al bij de start meteen achterstand opliep op Wehrlein en dat nooit meer kon goedmaken. Het duel tussen Buemi en Hughes was wel een nagelbijter, waarbij de Zwitser pas in het slot de winst naar zich toe kon trekken. Tot slot domineerde Evans het duel tegen Günther. Hiermee verzekerde Vandoorne zich van een achtste startplek na een gridstraf van één plaats.

In de halve finale versloeg Wehrlein de Jaguar van Cassidy, terwijl Evans hetzelfde lot onderging bij Buemi. Tot slot was er de finale en daar stond geen maat op Wehrlein, die zonder problemen sneller was dan Buemi. Hiermee is de Duitser ook de eerste leider in het klassement met de drie punten die hij krijgt voor de pole.

Het is nu afwachten of de poleman daar ook de 25 punten van de overwinning kan aan toevoegen. Het antwoord komt vanaf 21.03 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons