van der Horst

Miami: Dubbel voor Abby Pulling in F1 Academy

Abby Pulling
Abby Pulling
Naast de Formule 1 en de Porsche Carrera Cup North America kwamen ook de dames van de F1 Academy in actie in Miami. Daar was het Abby Pulling (Rodin Motorsport) al wat de klok sloeg. De Britse rijder onder de Alpine-vlag pakte de pole en won ook nog eens beide races. Dat terwijl de dames met Belgische roots met gemengde gevoelens zullen terugblikken op de races in Florida.
  • St. Paul
In Riyadh moest Pulling nog Doriane Pin (Prema Racing) voor haar dulden, maar in Miami nam ze de teugels stevig in handen. Tijdens de eerste race zette de Britse de Française op een goede vijf seconden, terwijl het gevecht om de derde plaats uitmondde in een driestrijd. Daar wist Chloe Chambers (Campos Racing) de bovenhand te nemen op teamgenote Nerea Martin en Al Qubaisi (MP Motorsport), Maya Weug (Prema Racing) pakte de zesde plaats.

Ook in de tweede wedstrijd kon niets Pulling tegenhouden om naar haar derde overwinning van het seizoen te rijden. Dat terwijl ditmaal niet Pin, maar Bianca Bustamante (ART Grand Prix) met de tweede plaats ging lopen. De Filipijnse had nog wat goed te maken, nadat haar eerste race faliekant afliep vanwege een slechte start. Pin pakte de laatste podiumplaats en Chambers eindigde net naast het podium, terwijl Weug de top vijf haalde.

Voor Aurelia Nobels (ART Grand Prix), onze landgenote die onder Braziliaanse vlag uitkomt, blijft het nog steeds een leerproces. Op zaterdag zag ze een goed resultaat in rook opgaan na een penalty vanwege het aanrijden van een tegenstander, terwijl op zondag zij zelf het slachtoffer werd en spinde. Daardoor werd ze twee keer dertiende. Nu krijgen de dames weer even rust, vooraleer ze in Barcelona terug in actie komen.

Foto: F1 Academy



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons