van der Horst

Michaël De Keersmaecker start in WK Rallycross met opvallende Fiësta ST

Michaël De Keersmaecker - Ford Fiësta ST Supercar
Michaël De Keersmaecker - Ford Fiësta ST Supercar
Onze landgenoot Michaël De Keersmaecker zal in 2015 het wereldkampioenschap Rallycross betwisten. De Keersmaecker komt in het FIA World RX aan de start met een Ford Fiësta ST Supercar, een bolide in eigen beheer waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. Michaël De Keersmaecker, uitkomend voor het MDK RX Team, zal dus de handschoen opnemen tegen de absolute WK-toppers binnen de RX-wereld.
“Indien alles naar wens verloopt tijdens de voorbereidende fase, staan we dus eind april aan de start van de eerste WK-manche in het Portugese Montalegre. Een week later in Hockenheim kunnen we er niet bij zijn. Deze wedstrijd is zeer laat op de kalender bijgevoegd en ik kan dit onmogelijk combineren met mijn zakelijke verplichtingen gezien mijn agenda reeds ingekleurd was. Na Montalegre komen we dus in actie voor eigen volk in Mettet. Het is vrij kort dag en we hopen dat we na Portugal reeds over een ideale set-up beschikken om dan vervolgens in Mettet te tonen wat we in huis hebben".

"Het wordt wel een heavy seizoenstart met vier wedstrijden binnen een tijdspanne van vijf weekends waarvan ik er drie aan de start kom; met name in Portugal, België en Engeland. In principe rij ik, op Duitsland na alle wedstrijden in Europa en één overzeese race. Mijn voorkeur gaat uit naar Canada of Argentinië. De wedstrijd in Turkije laten we aan ons voorbij gaan. Mijn teller stopt momenteel dus op tien van de dertien wedstrijden".

"Voorlopig gaan we ons nog niet aan een prognose wagen gezien we niet weten hoe zwaar bewapend de topteams voor de dag zullen komen. In ieder geval hebben zij wel een technologische en mentale voorsprong gezien ik een sabbatjaar nam in 2014. Wie me kent, weet evenwel dat ik steeds mijn huid duur verkoop,” aldus de piloot van het nieuwbakken MDK RX Team.

Foto: MDK RX Team



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op donderdag 26 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons