van der Horst

Michelin presenteert CrossClimate band voor alle weersomstandigheden

Michelin CrossClimate
Michelin CrossClimate
Michelin biedt vanaf mei 2015 een band aan gebouwd met nagelnieuwe technologie. De Michelin CrossClimate is namelijk een zomerband, met wintereigenschappen, volgens Michelin de enige band die de voordelen van zomerbanden combineert met die van winterbanden. Hierdoor moet de band het hele jaar door, in alle weersomstandigheden optimale veiligheid bieden.
Michelin CrossClimate
Michelin CrossClimate
Michelin voerde via zijn Road Usage Lab onderzoek uit naar het rijgedrag van Europese automobilisten en stelde vast dat 65% van hen het ganse jaar zomerbanden gebruikt en 4 op 10 het wisselen van banden als vervelend beschouwt. Daarnaast is er ook een groep die het ganse jaar door met winterbanden rijdt, wat nadelige gevolgen heeft op vlak van remafstand op droog wegdek en brandstofverbruik. "De 'All Season' banden die in Europa verkrijgbaar zijn, minder doeltreffend zijn dan winterbanden, met name op nat wegdek", licht Michelin toe. "Hun energie-efficiency maakt bovendien ook geen brandstofbesparing mogelijk, zoals dat voor zomerbanden het geval is."

Michelin CrossClimate
Michelin CrossClimate
De insteek voor de nieuwe band, is net het onvoorspelbare aspect in de weersomstandigheden, "de staat van het wegdek kan van de ene op de andere dag, op dezelfde dag en zelfs in een paar uur veranderen. Op de weg verhogen regen- of sneeuwperiodes de behoefte om beter uitgerust te zijn voor weersveranderingen, voor zowel de automobilist als de passagiers. De nieuwe Michelin CrossClimate kan u geruststellen en stelt u in staat om alle weersomstandigheden het hoofd te bieden. De automobilist rijdt het hele jaar, in de meest gebruikelijke omstandigheden, met één enkele set Michelin CrossClimate banden zonder zich zorgen te maken over wisselende weersomstandigheden", aldus de Franse bandenproducent.

Michelin CrossClimate
Michelin CrossClimate
Voor de ontwikkeling van de band, deed Michelin meer dan 1000 testen in het labo en werden er meer dan 5 miljoen kilometers afgelegd in zeven verschillende landen bij temperaturen tussen -30 en +40 ° C. Dat alles heeft geleid tot een introductie van de CrossClimate band in mei van dit jaar. "Vanaf zijn commerciële lancering in het voorjaar van 2015 zal de nieuwe Michelin CrossClimate verkrijgbaar zijn in 23 afzonderlijke afmetingen van 15 tot 17 inch, en dekt zo 70 % van het volume van de Europese markt. Een uitbreiding van het aanbod aan afmetingen is gepland voor 2016."

Foto's: Michelin



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 16 maart 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons