van der Horst

Mirco Schultis en Maciej Dreszer kiezen voor de Nascar Whelen Euro Series

Mirco Schultis
Mirco Schultis
Mirco Schultis, die de vorige jaren meestal in de Verenigde Staten terug te vinden was, proefde in 2016 eenmalig van de NASCAR Whelen Euro Series toen hij samen met Renger Van Der Zande een bolide deelde tijdens het finale weekend van de serie op Circuit Zolder. Die bolide kwam toen uit de stal van Alex Caffi Motorsports. Die ervaring beviel Schultis zodanig dat hij besloot om dit jaar gans het seizoen te betwisten en dan nog met een eigen team. Ook de Pool Maciej Dreszer kiest voor de NASCAR Whelen Euro Series, nadat hij vorig jaar in actie kwam in de GT4 European Series met een KTM Xbow. Dreszer is ook bij ons geen onbekende, in 2015 behaalde hij de titel in de BMW M235i Racing Cup Belgium.
Team MishuMotors - Chevrolet SS
Team MishuMotors - Chevrolet SS
Mirco Schultis trekt naar de NASCAR Whelen Euro Series met zijn eigen team dat hij de naam Team MishuMotors gaf. Schultis ontving al een eerste wagen waarmee hij deelnam aan de Franciacorta Prologue. Opvallend detail, die wagen was de vijftigste NWES bolide afgeleverd door de organisatie. Een tweede wagen volgt later voor de start van het seizoen op 8 en 9 april te Valencia.

Maciej Dreszer
Maciej Dreszer
Maciej Dreszer behaalde samen met Stephane Kox in 2015 de titel in de BMW M235i Racing Cup Belgium nadat hij voorheen ook al zijn klasse won in de 24 uren van Zolder. Vorig seizoen koos hij voor de GT4 European Series waar hij met een KTM XBow van RYS Team Hohenberg een race op het circuit van Zandvoort won. Dit jaar koos hij voor de NASCAR Whelen Euro Series met DF1 Racing. Het Oostenrijkse team waarvoor de Pool uitkomt haalde vorig jaar nog de pers toen het een wagen inschreef voor Freddie Hunt en Mathias Lauda. Het experiment met de zonen van de oud F1 wereldkampioenen was echter geen lang leven beschoren.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series, Niels Vaeck & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 15 maart 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons