van der Horst

Monaco: Frederik Vesti zegeviert en wordt nieuwe leider in de tussenstand

Podium hoofdrace formule 2 Monaco
Podium hoofdrace formule 2 Monaco
Frederik Vesti (Prema) heeft in Monaco de hoofdrace voor de formule 2 gewonnen en de Deen neemt daarmee de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over van Iwasa. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) werd door technische problemen tot opgave gedwongen.
Start F2 hoofdrace Monaco
Start F2 hoofdrace Monaco
Vesti, vertrokken van op pole, nam van bij de start de leiding en zou deze niet meer afstaan. De Prema rijder werd gevolgd door de ART GP rijders Victor Martins en Théo Pourchaire. Een sortie van Jack Doohan (Virtuosi Racing) maakte dat de safety car naar buiten kwam, waarop de meeste rijders kozen om hun pitstop af te werken.
 
Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Bij de herstart van de race bleven de posities behouden maar Martins kreeg een drive through voor het niet respecteren van de gele vlag. De Fransman viel zo terug naar de achtste plaats. Pourchaire schoof zo op naar de tweede plaats, de laatste podiumplaats ging naar Zane Maloney (Carlin). Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) eindigde opnieuw op de vierde plaats, Dennis Hauger (MP Motorsport) kwam als vijfde over de lijn. Kush Maini (Campos) werd zesde, Roman Stanek (Trident) pakte de zevende plaats. Na Martins eindigden Jak Crawford (Hitech) en Ayumu Iwasa (DAMS) nog in de punten.

Foto's: Georges De Coster
 
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons