van der Horst

Sébastien Loeb met Citroën DS3 WRC in Monte-Carlo

Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Negenvoudige wereldkampioenen Sébastien Loeb en Daniel Elena, zullen met een DS 3 WRC deelnemen aan de Rally van Monte-Carlo, de openingsmanche van het Wereldkampioenschap 2015 die zij voorheen reeds zeven maal wonnen. Ook in 2013 kwam Loeb via een beperkt programma van vier rally’s aan de start in het Prinsdom en wist deze meteen achter zijn naam te schrijven. Een nieuwe clash tussen de Franse sterren Loeb en Ogier is in de maak.
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Nadat we gisteren reeds melding maakten dat Loeb amper zal stil zitten en na een zwaar seizoen toch nog de Rallye du Var (met zijn echtgenote) en de openingsmanche van de Andros Trophy zal rijden, kwam vandaag de melding dat de veelzijdige Fransman opnieuw aan de start zal staan van de Rallye Monte-Carlo die doorgaat van 19 tem 25 januari 2015.

Loeb zal dus ploeg vormen met Meeke, terwijl er over een derde wagen, laat staan Mads Østberg, geen woord wordt gerept bij Citroën.

Yves Matton, Directeur Citroën Racing: "Met zeven overwinningen zijn Seb en Daniel onbetwist de allergrootste specialisten voor deze rally en ik ben er absoluut zeker van dat ze uiterst competitief zullen zijn aan boord van de DS 3 WRC. Evenals onze partners Total en Abu Dhabi, zijn onze teams trots hen terug te zien in Monte-Carlo."

Sébastien Loeb: "Ik moet zeggen dat ik geen enkel moment heb geaarzeld toen mij werd voorgesteld om de openingsrally van het WRC aan het stuur van de DS 3 WRC te rijden. De Monte-Carlo is één van de favoriete
Sebastien Loeb - Citroën Racng
Sebastien Loeb - Citroën Racng
rally's van Daniel en mij. De mooie routes, het pokerspel op het moment van de bandenkeuzes, de feestelijke sfeer langs de klassementsproeven, we kunnen niet wachten om dat allemaal weer mee te maken! En daarnaast is het een eer om met DS dit nieuwe hoofdstuk te schrijven in zijn geschiedenis. Aan de DS 3 WRC, 'de kleine racer'; zoals ik deze auto noemde toen hij werd geïntroduceerd, bewaar ik heel goede herinneringen. Ik hoop dat deze
Daniël Elena - Citroën Racing
Daniël Elena - Citroën Racing
Monte-Carlo 2015 daaraan toegevoegd zal kunnen worden. Het mag duidelijk zijn dat dit een persoonlijke uitdaging voor mij is, omdat ik al een jaar lang geen rally meer heb gereden. Binnen enkele dagen zal ik deelnemen aan de Rallye du Var en dat zal mij in staat stellen weer kennis te maken met de auto. Ook heb ik wat vrije dagen in mijn agenda kunnen vinden om een paar keer te testen. Omdat er nu winterpauze is in het FIA WTCC is het een uitstekende gelegenheid om de grote familie van het WRC weer te ontmoeten en ik kijk daar enorm naar uit."

Foto: Racing International Photography & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 24 november 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons