van der Horst

Monte Carlo: Breen in ouwe DS3, Ostberg ontbreekt

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
De inschrijvingslijst van de Rallye Monte-Carlo is bekend en daar staan toch een pak verrassingen (niet) op. Zo moet Craig Breen tijdens de seizoensopener van het WRC nog op pad met een oude DS3 WRC en is er van Mads Östberg zelfs geen spoor.
Dankzij wereldkampioen Sebastien Ogier mag M-Sport straks nog eens met het nummer één op de deuren vertrekken. Ott Tänak krijgt het nummer twee opgekleefd, en zoals het er naar uitziet is het nummer drie bestemd voor Elfyn Evans die zijn comeback maakt op het hoogste niveau. Mogelijks zal Evans onder vlag van DMack rijden maar toch punten moeten scoren voor het officiële team. Vanaf dit jaar mogen er terug drie teams ingezet worden in het constructeurskampioenschap en worden de twee beste resultaten in rekening gebracht. Van Mads Östberg, die een beperkt programma zou rijden als privé-rijder, is er nog geen spoor.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Bij Toyota en Hyundai zijn er geen verrassingen. Esapekka Lappi blijft nog even op de bank bij Toyota, ten koste van Jari-Matti Latvala en Juho Hänninen. Hyundai treedt aan met de gekende namen Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon.

Bij Citroën geniet Stéphane Lefebvre de voorkeur op Craig Breen die aantreedt in de DS3 WRC in 2016-versie. Naast Jourdan Serderidis is dat trouwens de enige WRC-wagen van de vorige generatie die zal aantreden in Monte-Carlo. Geen al te beste start voor de WRC Trophy.

In WRC2 wacht een heftige strijd: met onder meer Andreas Mikkelsen die dus geen WRC-zitje vond en aantreedt met de Fabia R5, én Eric Camilli die gedegradeerd werd bij Ford en zich terug de gratie moet inrijden in een Fiesta R5. Kevin Abbring mag dan weer de eer van Hyundai verdedigen. Nog op de lijst: Yoann Bonato, Simone Tempestini, Jan Kopecky, Pontus Tidemand, Bryan Bouffier (recent nog derde op het eindpodium in MC), Armin Kremer, Max Rendina, Mathieu Margaillan, Emil Bergkvist en Giandomenico Basso.

In GT is het vooral uitkijken naar de strijd tussen de Porsche van Romain Dumas en de nieuwe Fiat Spider Abarths voor onder meer Luca Betti en Mr. Frein Tard François Delecour.

Foto: M-Sport & Hyundai MS



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 20 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons