van der Horst

Monterey: Mazda's en Ferrari bovenaan in kwalificatie - Goossens zevende

Speedsource Mazda
Speedsource Mazda
Nadat zij eerder al de snelsten waren in de trainingen vertrekt Mazda vannacht vanop de eerste rij in de Monterey Grand Prix (Laguna Seca). Tristan Nunez versloeg ploegmaat Tom Long met twee tienden van een seconde. Bij de vorige manche, Long Beach, was al duidelijk dat Mazda op één rondje kon meestrijden vooraan in de P-klasse maar nu is het verschil wel opvallend groot. Dane Cameron was de snelste Corvette DP met een achterstand van net geen seconde. De Visit Florida Racing Corvette DP van onze landgenoot Marc Goossens reed de zevende chrono.
Robert Alon - PR1/Mathiasen Motorsports
Robert Alon - PR1/Mathiasen Motorsports
In de PC-klasse reed Robert Alon voor het eerst de pole en dit voor PR1/Mathiasen Motorsports. Alon dook in de slotfase van de sessie nog onder de tijd van James French (Performance Tech Motorsports). Renger van der Zande realiseerde voor Starworks Motorsports de derde tijd. In GTLM zagen we een spannende strijd tussen Ferrari en Ford, een strijd die deed denken aan hun legendarisch duel van vijftig jaar geleden. Uiteindelijk trok het Italiaanse merk aan het kortste eind en pakte zo de eerste pole voor de 488 GTE. Daniel Serra versloeg de beide Ford's GT van Ryan Briscoe en Joey Hand pas bij het zwart-wit-geblokt. De #4 Chevrolet Corvette vinden we terug op plaats vier terwijl de snelste Porsche pas de achtste tijd reed. 

Alex Riberas - Team Seattle/Alex Job Racing
Alex Riberas - Team Seattle/Alex Job Racing
In GTD tenslotte ging het beter met Porsche met dank aan Alex Riberas en Alex Job Racing. Naast hem op de eerste rij vertrekt de Scuderia Corsa Ferrari met Christina Nielsen. Nielsen en Alessandro Balzan zijn de winnaars van de afgelopen 12 uren van Sebring. Patrick Lindsey reed voor Park Place Motorsports de derde tijd in zijn Porsche. De Grote Prijs wordt op gang geschoten vannacht om 20u15 Belgische tijd. 

UITSLAG KWALIFICATIE MONTEREY GRAND PRIX

Foto's: IMSA & Speedsource



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 1 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monterey Grand Prix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons