van der Horst

Montoya: "Vettel en Alonso zijn de meest complete rijders van de F1-grid"

Juan Pablo Montoya
Juan Pablo Montoya
Juan Pablo Montoya, gewezen F1-rijder voor Williams en McLaren, zegt dat Sebastian Vettel en Fernando Alonso de meest complete rijders zijn van de huidige F1-grid. De Colombiaan, die tussen 2001 en 2006 in de koningsklasse van de autosport reed, sprak hierover tijdens een interview met de officiële website van de Formule 1. Volgens de vijfvoudige Grand Prix winnaar zijn beide rijders in het geheel beter dan drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.
  • De Swert Opticiens
Hamilton en Vettel
Hamilton en Vettel
“Vettel is één van de meest complete jongens en ik denk Fernando ook”, aldus Montoya. “Ik reed mijn ganse carrière met Fernando en ik geloof dat deze twee globaal genomen de beste rijders zijn.” Over Lewis Hamilton zei de Colombiaan: ”Lewis doet zijn job heel goed, maar ze hebben de beste wagen. Het is gemakkelijk om te denken dat de personen in de beste auto ook de beste rijders zijn, maar de vraag blijft wat als ze niet in de beste wagen zitten? Hoe zullen ze het dan aanpakken? Ik denk dat Fernando alsook Sebastian dit ondergaan hebben en ik geloof dat zij de beste zijn.”

Michael Schumacher's toestand kritiek
Michael Schumacher's toestand kritiek
In het algemeen gelooft de Zuid-Amerikaan dat Europese rijders mentaal zwakker zijn en haalde daarbij Ralf Schumacher als voorbeeld aan. De jongere broer van Michael was destijds zijn teamgenoot bij Williams. “Ik leerde veel van Ralf, hij was heel snel, maar Europese rijders zijn mentaal heel zwak. Je kan gemakkelijk in hun hoofd geraken. Dat is iets wat nu nog speelt en wat je vroeger altijd al zag in de F1. Als het heel goed gaat dan zijn ze beresterk. Toen Lewis won was hij niet te stoppen, maar als er iets verkeerd ging, dan liep het snel bergafwaarts. Toen de wagens wat meer aan elkaar gewaagd waren, zag je dat er verschillende mensen wonnen.”

Juan Pablo Montoya
Juan Pablo Montoya
Volgens de Colombiaanse Indycar rijder was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher een uitzondering op de regel. “Ik denk dat Michael één van de weinige mensen was die heel erg sterk was. Je kon in zijn hoofd geraken, maar hij was mentaal heel krachtig. En Ralf was iemand die je ook moeilijk kon verslaan, maar als je dat kon wanneer hij op zijn best was, dan kon je hem raken. Het is moeilijk omdat wij als rijders allemaal onze zwaktes hebben. Je moet gewoon trachten te achterhalen wat deze zijn.”


Foto's: Race of Champions, Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 8 februari 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons