Monza: Dennis Lind wint eerste race Lamborghini Blancpain Super Trofeo

start race 1 Monza
De Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe kent een steeds groter succes en in Monza voor de eerste race van het seizoen kwamen er niet minder dan 47 wagens aan de start. Het was de jonge Deen Dennis Lind (Raton Racing) die zich de zege wist toe te eigenen in de door de wisselende weersomstandigheden geteisterde eerste race. Des te opvallender gezien het de eerste race in de Super Trofeo was voor Lind. Fabrizio Del Monte en Nicola De Marco (Orange 1 Team Lazarus) leidden aanvankelijk de race maar zakten na hun rijderswissel naar de tweede positie.
Door een plotse regenbui gingen vele auto's rechtdoor in de eerste chicane
Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia) pakte de laatste podiumplaats, de vierde positie was voor de Kroaat Martin Kodric (Bonaldi Motorsport). Vijfde en eerste in de PRO-AM klasse werd het duo Patrick Kujala/Adrian Amstutz (Bonaldi Motorsport). Vito Postiglione (Imperiale Racing) werd zesde, de Italiaan vertrok van op de pole, lag aanvankelijk op kop maar verloor die plaats al snel aan De Marco waarna problemen op het einde van de wedstrijd hem nog meer posities kostten. Nederlander Rik Breukers (GDL Racing) won de AM-klasse en werd vijftiende algemeen. De negende plaats ging naar oud-Formule 1 piloot Nicola Larina (Petri Corse).

William van Deyzen voor Gerard Van der Horst
Het Van der Horst Motorsport team maakte voor het eerst kennis met het competitieve veld van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Gerard Van der Horst haalde de finish in 39ste positie, de tweede wagen van het team met aan het stuur William van Deyzen eindigde twee plaatsen verder, goed voor een tweede en een derde plaats in de LC klasse. Landgenote Sarah Bovy (Leipert Motorsport) bereikte de meet niet.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.