van der Horst

Monza: Rob Huff (Münnich Motorsport Citroën C-Elysée) topt eerste testdag

Rob Huff - Münnich Motorsport Citroën C-Elysée
Rob Huff - Münnich Motorsport Citroën C-Elysée
Rob Huff bleek in Monza, waar vandaag en morgen de officiële FIA WTCC-testdag wordt afgewerkt, de snelste man op de baan. De voormalige wereldkampioen topte met zijn Münnich Motorsport Citroën C-Elysée zowel in de voor- als namiddag de tijdtabellen, dit telkens voor merkgenoot Mehdi Bennani, de snelste van de Sebastien Loeb Racing-vertegenwoordigers. Bij Honda, waar het wachten was op bepaalde onderdelen, kwam men pas na de middagpauze in actie.
  • Skylimit Events
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing Citroën C-Elysée
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing Citroën C-Elysée
Dat ook de privé gerunde Citroën's nog steeds voorin terug te vinden zijn mag geen verrassing heten. Rob Huff heeft dit jaar zonder enige twijfel een te duchten wapen in handen bij  zijn gooi naar een nieuwe wereldtitel. De Brit was in de ochtendsessie  0.777" sneller dan Mehdi Bennani. Het Citroën-duo ging toen ruim het Volvo-trio Girolami-Björk-Muller vooraf; laatstgenoemde nam als vervanger van de verhinderde Nick Catsburg al meteen zijn rol van test- en ontwikkelingsrijder op.

Thed Björk - Volvo Polestar S60 WTCC
Thed Björk - Volvo Polestar S60 WTCC
Huff en Bennani recidiveerden in de namiddag, deze keer ging de Brit slechts drie tiende sneller dan de Marokkaan. Na de middagpauze tekende rookie Yann Ehrlacher toch wel voor dé verrassing van de dag;  het neefje van Yvan Muller lukte met zijn door RC Motorsport gerunde Lada Vesta WTCC de derde tijd, voor Tom Chilton (SLR) en zijn eigenste oom, de snelste van de drie Volvo S60-rijders op zo'n 1.3" van Huff's besttijd.

Norbert Michelisz  - Honda Civic WTCC
Norbert Michelisz - Honda Civic WTCC
De Honda-rijders kenden een vrij frustrerende dag. Na afloop van de ochtendsessie had het Japans-Italiaanse team onder leiding van Alessandro Mariani met Tiago Monteiro slechts vier verkennende rondjes op de teller staan. De nieuwe Honda Civic onderging recent heel wat aerodynamische en mechanische wijzigingen en enkele nieuwe onderdelen werden pas in de loop van de dag geleverd. Hierdoor konden Monteiro, Norbert Michelisz en nieuwkomer Ryo Michigami pas na de middag echt aan de slag. De Japanner toonde zich met 38 ronden het bedrijvigst en klokte een weinig relevante negende tijd, voor Tom Coronel in de ROAL Motorsport Chevrolet Cruze. De Nederlander, verhinderd in de voormiddag, nam eveneens pas na de pauze bezit van zijn gele bolide, hij verwacht dat zijn auto morgen mét updates heel wat beter voor de dag komt.

Tom Coronel met teambaas Roberto Ravaglia
Tom Coronel met teambaas Roberto Ravaglia
Aurélien Panis, zoon van voormalig F1-piloot Olivier, kwam vandaag met zijn Honda Civic WTCC ingezet door Zengo Motorsport nog niet aan rijden toe. Zulks geldt vanzelfsprekend ook voor diens Zengo-teamgenoot Daniel Nagy die zijn contract met zijn werkgever gisteren officieel verlengd zag. In totaal verkenden twaalf wagens het droge asfaltlint;  enkel Nagy,  Esteban Guerrieri (Campos Racing Chevrolet Cruze) en een tweede Lada-rijder bij RC wiens naam nog niet werd vrijgegeven, ontbraken op het appèl. Morgen wordt verder getest in Monza, zij het achter gesloten deuren.

Tijden Officiële Testdag FIA WTCC Monza (namiddag):

1.Rob Huff - Citroën C-Elysée - Munnich Motorsport 1:53.039
2.Mehdi Bennani - Citroën C-Elysée - Sebastien Loeb Racing +0.297
3.Yann Ehrlacher - Lada Vesta WTCC - RC Motorsport +0.325"
4.Tom Chilton - Citroën C-Elysée - Sebastien Loeb Racing +0.327"
5.Yvan Muller - Volvo Polestar S60 - Polestar Cyan Racing +1.307"
6.John Filippi - Citroën C-Elysée - Sebastien Loeb Racing +1.761"
7.Nestor Girolami - Volvo Polestar S60 - Polestar Cyan Racing +1.855
8.Thed Björk - Volvo Polestar S60 - Polestar Cyan Racing +2.083"
9.Ryo Michigami - Honda Civic WTCC - Castrol Honda World Touring Car Team +2.147"
10.Tom Coronel - RML Chevrolet Cruze TC1 - ROAL Motorsport +2.989"
11.Norbert Michelisz - Honda Civic WTCC - Castrol Honda World Touring Car Team +3.0113
12.Tiago Monteiro - Honda Civic WTCC - Castrol Honda World Touring Car Team +3.386"
13.Aurélien Panis - Honda Civic WTCC - Zengo Motorsport  geen tijd.

Foto's: Polestar Cyan Racing, Bubbel Media, Sebastien Loeb Racing, Honda Racing/D.Noels, FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 14 maart 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons