van der Horst

Monza: Nabeschouwing van Nicolas Baert

De voorlaatste manche van de TCR Europe had dit weekend in Monza plaats. Nicolas Baert vertrok naar Italië als tweede in de stand bij de rookies en als achtste algemeen en deed wat hij kon met de Audi RS 3 LMS TCR Comtoyou Racing op het snelle circuit van Monza. Resultaat: de verschillen in het kampioenschap blijven klein en alles is nog mogelijk tijdens de finale in Barcelona over goed twee weken.
Nicolas Baert heeft belangrijke punten gescoord in de strijd om het eindpodium in de TCR Europe en ook in het gevecht van het rookieklassement, waarin hij volop strijd voor een nieuwe titel. Onze landgenoot had evenwel op een beter resultaat gehoopt in de zesde manche van de TCR Europe in Monza. Hij reed een tiende chrono in de kwalificaties en dus wist de rijder van Comtoyou Racing dat het geen makkelijke opdracht zou worden in de beide sprintwedstrijden… al stond hij door de omgekeerde top 10 wel op pole voor de tweede race van het weekend. 

Nicolas Baert: “Monza is een circuit met slipstreaming en ik kon er geen gebruik van maken tijdens de officiële sessie. Bovendien verloor ik een chrono door de tracklimits. Ik was gezien de situatie dan ook tevreden van de eerste race, tot een contact met een Honda leidde tot een defecte schokbreker en ik gewoon nog de aankomst wilde halen. Ik heb nog wat punten gescoord en dat was dus opdracht volbracht.”

Alle hoop was vanaf dan ook gesteld op de tweede race, die Baert vanaf de polepositie startte. Hij mikte op een top 3, maar sommige wagens waren duidelijker sneller op een snelle omloop als Monza. Het eindresultaat was een nieuwe achtste plaats en zilveren medaille bij de Juniors. 

Nicolas Baert: "Mijn keuzes in de manier waarop ik me verdedigde waren niet altijd de beste, daar heb ik spijt van, maar dat is de race! Aangezien we hier geen extra gewicht bij ons hadden, verwachtte ik duidelijk meer van deze voorlaatste ontmoeting van het seizoen. Ik hoopte voor mijn teamgenoten te finishen, maar ook dat was niet het geval. Het is nu zo. Met het oog op de finale in Barcelona sta ik nog steeds aan de leiding bij de Juniors, en in het algemeen klassement sta ik 58 punten achter de 3de, terwijl er nog 90 eenheden zullen worden verdeeld. Het zal natuurlijk moeilijk worden, maar ik ben niet van plan iets op te geven om het seizoen op een hoge noot af te sluiten."

Voortzetting en afsluiting van de debatten van 8 tot 10 oktober op de Catalaanse omloop in Barcelona. 

Persbericht Nicolas Baert



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op dinsdag 28 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons