van der Horst

Monza: Derde winst voor Racing Spirit of Leman tijdens incidentrijke racce

Racing Spirit of Leman - Ligier JS P320
Racing Spirit of Leman - Ligier JS P320
Terwijl alle ogen op de 4 Hours of Monza gericht waren, was in het voorprogramma ook de Michelin Le Mans Cup weer van de partij. Daar pakten Alexander Mattschull en Tom Dillman in de Racing Spirit of Leman hun derde overwinning van het seizoen, nadat ze pas op 25 minuten van het einde de leiding in handen kregen. Dat terwijl de GMB Motorsport Honda van Lars en Mikkel Pedersen de winst in ontvangst nam bij de GT3's.
Nochtans was het de Reiter Engineering Ligier die het meest bedrijvig was in het begin van de race. Polesitter Freddie Hunt verloor de leiding aan de MV2S Forestier Racing Ligier van Jérôme de Sadeleer. De Brit zette de Zwitser tussen de safety cars door genoeg onder druk, maar het was pas na de pitstops dat teamgenoot Mads Siljehaug de leiding overnam. Van korte duur, want de witte Ligier kreeg een drive through na een inbreuk nog voor de start van de race. Louis Rousset, teamgenoot van de Sadeleer, kreeg hierdoor de leiding, totdat hij belaagd werd door Dillmann. De Fransman nam de leiding over op 25 minuten van het einde van de race en hield, ondanks een full course yellow op het einde, stand. De Sadeleer en Rousset eindigden als tweede, terwijl de tweede Racing Spirit of Leman Ligier van Jacques Wolff en Josh Skelton het podium vervolledige.

Podium 2022 Michelin Le Mans Cup GT3 Monza
Podium 2022 Michelin Le Mans Cup GT3 Monza
In de GT3 klasse was het vooral de Ebimotors Porsche die furore maakte. Emmanuele Busnelli verloor de leiding bij de start maar vocht zich terug richting een tweede plaats. Maar uiteindelijk viel de Porsche terug weg, nadat men de pitstop tijd niet gerespecteerd had. Gezien de Italianen besloten deze niet af te werken, kregen ze 45 seconden op hun eindtijd. Vooraan reed de GMB Motorsport Honda #44 met een riante voorsprong op de zusterwagen, maar kon een kruis maken over de winstkansen nadat Jens Reno Moller een aanrijding had met een LMP3. Hierdoor kreeg het duo Lars en Mikkel Pedersen in de GMB Motorsport Honda #88 de leiding in handen en zij hielden stand. De #55 Honda van Kasper Jensen en Kristian Poulsen eindigde als tweede, terwijl de Bullitt Racing Aston Martin van Stephen Patrick en Valentin Hasse-Clot de derde plaats claimde.

Foto's: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 3 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons