Mooie tweede plaats voor Ward Sluys in de Final 4

Podium Final 4
Dit weekend had op Circuit Park Zandvoort de Final 4 plaats, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2016-2017. De zege in de wedstrijd ging naar de veteranen Cor Euser en Henk Thuis in de Pumaxs RT, maar de titel was voor de SEAT Léon TCR van Dennis de Borst en Pim van Riet, die niet minder dan driemaal hun klasse wonnen. Cor Euser en Henk Thuis kregen de zege niet cadeau, het was pas op het einde van de 4 uur durende race dat zij voorbij de JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Bas Schouten en onze landgenoot Ward Sluys geraakten.
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys deelde in de Final 4 het stuur van de BMW Silhouette met Bas Schouten met wie hij dit jaar ook uitkomt in de Supercar Challenge. Al vroeg in de race nam de BMW de leiding van de wedstrijd over van de Pumaxs wanneer deze binnenkwam om te wisselen van banden. Ward Sluys en Bas Schouten wisten de koppositie het grootste deel van de wedstrijd te behouden, slechts na hun pitstop stonden ze die even af aan de Pumaxs. De BMW slaagde er in de sterke GT3 Mercedes van Daan Meijer en Danny Van Dongen evenals enkele Porsches achter zich te houden. Met een finale eindsprint slaagde Cor Euser er echter nog in om in de laatste minuten van de wedstrijd de Pumaxs voorbij de BMW te brengen om alzo nog de zege binnen te halen. David en Olivier Hart pakten met hun Porsche 991 de derde plaats voor de SEAT van de Borst/van Riet.

Foto's: Winter Endurance Kampioenschap

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 6 maart 2017.