van der Horst

Motorland Aragón: Testdag 2: Opnieuw Lotus vooraan maar nu met Vaxivière

Matthieu Vaxivière - Lotus
Matthieu Vaxivière - Lotus
Na Alexander Albon gisteren was het vandaag met Mathieu Vaxivière opnieuw een Lotusrijder die op het circuit van Motorland Aragón de snelste tijd liet optekenen. De Fransman domineerde de beide sessies en was op het einde van de dag de snellere van Gustav Malja (Zeta Corse) en Pietro Fantin (Draco Racing).
  • LTF
Er vonden heel wat rijderwissels plaats op de tweede dag, zo verhuisde ondermeer Jazeman Jaafar van DAMS naar Fortec, Luis Sa Silva ging van Pons naar DAMS, Oscar Tunjo sprong in voor Sa Silva bij Pons Racing en Nicholas Latifi kwam uit voor Lotus na Arden gisteren. Na regen gedurende de nacht lag de baan er nog nat bij wanneer de piloten de piste opgingen voor de eerste sessie. Al snel droogde de piste op en werden de slicks boven gehaald. Pietro Fantin had lange tijd de snelste chrono in handen maar met nog twee minuten te gaan reed Vaxivière zich naar de top van de tabellen met een ronde in 1:41.463.

In de namiddag was Vaxivière de eerste die onder zijn eigen tijd van de morgensessie ging in een tijd van 1:40.519. Gustav Malja en Pietro Fantin probeerden nog de Fransman van de top te verdringen maar slaagden er niet in en eindigden de dag met de tweede en derde tijd. De top vijf an de namiddagsessie werd afgesloten door Jazeman Jaafar en Egot Orudzhev (Arden Motorsport). Met Beitske Visser, Nyck de Vries, Indy Dontje en Meindert van Buuren namen niet minder dan vier Nederlanders deel aan de tweede Formule Renault 3.5 testdag.

Foto: Media Reault sports



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 4 november 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons