van der Horst

Motorland Aragón testdagen: Opnieuw Matthieu Vaxiviere op dag 2

Matthieu Vaxiviere - Lotus
Matthieu Vaxiviere - Lotus
Op de laatste vrije testdag voor de aanvang van het Formule Renault 3.5 seizoen was het opnieuw Matthieu Vaxiviere (Lotus) die de snelste tijd liet optekenen. Met een ronde in 1:40.662 was de Fransman sneller dan Tio Ellinas (Strakka Racing) en Oliver Rowland (Fortec). In de namiddag moest Vaxiviere zijn meerdere erkennen in Dean Stoneman (DAMS), maar wegens een sterke wind lagen de rondetijden hoger dan voor de middag.
  • St. Paul
Voor de tweede testdag op het circuit van Motorland Aragón moesten de wagens verplicht in low-downforce configuratie rijden. Tom Dillmann (Jagonya Ayam with Carlin) en Oliver Rowland kwamen even bovenaan de tabellen post vatten maar al snel was het weer Vaxiviere die de sessie naar zijn hand zette. De Fransman sloot de morgen af als snelste voor Ellinas, Rowland en een uitmuntende Beitske Visser (AVF).

Toen de wagens na de middagstop de piste terug opkwamen was er een sterke wind komen opzetten en al snel werd duidelijk dat de rondetijden van de voormiddag niet meer gehaald zouden worden. Halfweg
Beitske Visser
Beitske Visser
de sessie was het opnieuw Vaxiviere die de beste prestatie had neergezet maar gedurende de laatste minuten zag hij Dean Stoneman nog onder zijn chrono gaan. De 1:41.273 die de Brit neerzette lag echter ver boven de 1:40.662 die Vaxiviere in de morgen liet optekenen. Beitske Visser behield haar vierde positie, Meindert van Buuren en Nyck de Vries volgden elkaar op positie acht en negen.

Foto's: World Series by Renault
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 31 maart 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons