van der Horst

Motorsport Games: Andrea Kimi Antonelli pakt goud - Lorens Lecertua vijfde

Andrea Kimi Antonelli
Andrea Kimi Antonelli
Voor de hoofdrace van de Formule 4 op de FIA Motorsport Games restte er maar één vraag: wie kon Andrea Kimi Antonelli van de gouden medaille houden? Het antwoord was simpel: niemand. De Italiaan piloteerde zijn F4 subliem over het Circuit Paul Ricard en hield met sprekend gemak de Portugees Manuel Espirito Santo en de Spanjaard Bruno Ventos del Pino achter zich. Lorens Lecertua reed een dijk van een wedstrijd en eindigde als vijfde.
Zelfs een vroege safety car bracht Antonelli niet uit zijn lood. De Italiaan domineerde heel het weekend  de Formule 4 discipline en was een klasse te sterk voor de rest van de deelnemers. Aan de meet had hij net geen zeven seconden voorsprong op de Portugees Espirito Santo en de Spanjaard Del Pino. Voor Lecertua, die als elfde mocht starten, deze keer geen problemen op de startgrid. Integendeel, de Namenaar vloog door het veld.

Julius Dinesen voor Lorens Lecertua
Julius Dinesen voor Lorens Lecertua
In het zog van de Deen Julius Dinesen reed hij richting de top vijf. Even konden beide rijders zelfs nog dromen van een podiumplaats, want op het einde van de race naderden ze beiden nog  dicht bij de Spanjaard Del Pino. Uiteindelijk moest Lecertua tevreden zijn met een vijfde plaats, al liet hij na de race verstaan dat de vierde positie zeker mogelijk was geweest.Tot slot nog een bijzonder eervolle vermelding voor Charlie Wurz. Nadat de Oostenrijker gisteren als eerste moest opgeven, startte hij nu achteraan als 24ste. Maar na een dijk van een inhaalrace tikte hij finaal als zesde aan.
 
Tussenstand medailles
LandGoudZilverBrons
Frankrijk300
Italië300
Nederland111
België101
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Spanje024
Zweden011
Tsjechië011
Duitsland010
Turkije010
Koeweit010
Portugal010
Estland001
Polen001

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons