van der Horst

Motorsport XL weekend van start gegaan te Circuit Zolder

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt op het circuit van Zolder het Motorsport XL weekend plaats, een organisatie van het Duitse RIMO Verlag. De hoofdmoot van het programma vormen de races voor de DMV GTC serie, een kampioenschap voor GT wagens van allerlei slag. Daarnaast zijn er ook wedstrijden voor de Formel Vau, De Porsche Club Historic Challenge en de Triumph & British GT Competition. De kwalificaties waren op vrijdag, zaterdag worden de races afgewerkt. Bij de DMV GT was het tweemaal de Land Motorsport Audi R8 LMS van Ronny C'Rock die de pole wist weg te kapen.
db Motorsport - Mercedes SLS
db Motorsport - Mercedes SLS
De kwalificaties voor de wedstrijden van het DMV GTC draaiden uit op een duel tussen Audi en Mercedes. Uiteindelijk was het tweemaal Audi met de Land Motorsport Audi R8 LMS van Ronny C'Rock, dat het laken naar zich toe wist te trekken. Tweemaal was het ook de db Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 die de tweede startplaats opeiste, in de eerste kwalificatie werd de wagen bestuurd door Karl Wendlinger in de tweede door Andreas Simonsen. De Mercedes kaapte wel de pole weg voor de Dunlop 60 een endurance wedstrijd van 1 uur op het einde van de dag waar ook verschillende wagens van de DMV GTC aan deel nemen.

Pertti Kuismanen - Chrysler Viper GTS-R
Pertti Kuismanen - Chrysler Viper GTS-R
Ging de derde tijd in de eerste kwalificatie nog naar de Audi R8 LMS ultra van Fabian Plentz, dan was het de in ons land wel gekende Fin Pertti Kuismanen die met zijn Chrysler Viper GTS-R de derde tijd neerzette.

Maar de attractie van de GT wedstrijden is de Glickenhaus SC G003C, de spectaculaire supercar maakt dit weekend zijn debuut in de serie met als doel klanten aan te trekken voor een programma met de wagen in 2017. De wagen kende een
Traum Motorsport - Glickenhaus SC G003C
Traum Motorsport - Glickenhaus SC G003C
bewogen dag, in de eerste sessie klokte Guido Naumann de tiende tijd, later op de namiddag bleef Rebecca Jackson steken op een dertiende plaats. De Britse pilote was tijdens een vrije training net voor de tweede kwalificatie wel van de baan gegaan, wat de mecaniciens nog heel wat werk bezorgde om de wagen proper en klaar aan de start te krijgen van de tweede kwalificatie.


Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 3 september 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons