van der Horst

MRS met Pro line-up in Sprint en Endurance

Nissan GT-R Nismo GT3 2015
Nissan GT-R Nismo GT3 2015
MRS GT-Racing, dat eerder al bevestigde met twee Nissan's GT-R aan de start te verschijnen van de ADAC GT Masters, zal nu ook een wagen inzetten in de Blancpain GT Series. Het Duitse team deed vorig seizoen nog een beroep op de McLaren MP4-12C GT3, maar verandert het geweer nu dus van schouder. De volledige Pro-bemanning op 2015 versie van de GT-R GT3 is niet van de minste en zal zowel de Blancpain Sprint als de Endurance Series afwerken.
Niemand minder dan Craig Dolby, die in 2006 nog de Belgische Formule Renault-titel binnenhaalde, maakt een comeback langs de grote poort. De Brit was vorig seizoen al actief als testrijder bij JRM, de Britse constructeur van de Nissan GT-R Nismo GT3, en mag nu dus een volledig raceprogramma afwerken bij MRS. Hij zal het stuur van de Nissan GT-R delen met de in Brussel geboren Schot Sean Walkinshaw, zoon van racelegende en TWR-bezieler Tom Walkinshaw.

Craig Dolby
Craig Dolby
"Dit is exact het soort van programma waarvan elke professionele piloot droomt" aldus een verheugde Craig Dolby. "Sean en ik zullen andere piloten en kampioenschappen tonen dat we in GT3 competitief kunnen strijden met de allerbesten. En niet te vergeten zijn er natuurlijk ook de commerciële opportuniteiten en carrièremogelijkheden in het GT3-wereldje."

Eerder bevestigde Nissan GT Academy Team RJN ook al een GT-R te zullen inzetten in de Pro Cup (BES), waarop onder meer onze landgenoot Wolfgang Reip zal uitkomen.


Foto's: Arne Simons & JRM



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op woensdag 25 februari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons