van der Horst

Münnich Motorsport maakt WK Rallycross hoofddoel

Audi S3 SC
Audi S3 SC
Münnich Motorsport breidt zijn engagement in rallycross uit. De Duitse equipe, die in het verleden nog actief was met onder meer Skoda en onze landgenoot Marc Duez, ontvouwde vandaag plannen voor een programma in het WK rallycross met twee zelfgebouwde Audi S3's. Wie de beide bolides moet gaan bemannen, is nog onduidelijk. De troepen van René Münnich plannen enkele testritten de komende dagen en weken met verscheidene rijders waarna een finale keuze gemaakt wordt.
Audi S3 SC
Audi S3 SC
Münnich Motorsport pakte met Marc Basseng en Markus Winkelhock in 2012 nog de allerlaatste wereldtitel GT1 en het doel van het Duitse team is dan ook niets minder dan een nieuwe wereldtitel volgend jaar. "We zijn blij met de ontwikkelingen binnen de rallycross sport welke eindelijk een echt wereldkampioenschap wordt", licht René Münnich toe. "Het feit dat we onze eigen wagen kunnen ontwikkelen en geen klantenversies moeten gebruiken maakt dit zo speciaal."

Audi S3 SC
Audi S3 SC
Afgelopen seizoen werkte het team reeds enkele meetings af als voorbereiding op dit jaar. "We hebben veel geleerd van de testritten", zegt Münnich. Naar eigen zeggen werd er ook heel wat veranderd aan de Audi van afgelopen jaar. "We hebben een nieuwe motor, nieuwe versnellingsbak, nieuwe differentiëlen en remmen. We hebben de geometrie van de achteras aangepast, andere vering en een andere gewichtsverhouding. Dus, op de kas na, is het eigenlijk een volledig nieuwe auto."

Foto's: Münnich Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross op dinsdag 3 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons