van der Horst

Murphy Prototypes snelste tijdens ELMS-testdagen (+ Video)

TDS Racing - Oreca 05
TDS Racing - Oreca 05
De Murphy Prototypes Oreca 03R Nissan heeft de snelste tijd laten optekenen tijdens de tweedaagse testsessie van de European Le Mans Series op het circuit van Paul Ricard. GP2-rijder Nathanaël Berthon zette al in de eerste sessie een 1:48.155 op de tabellen. Opmerkelijk was echter de tweede chrono van de opvolger van die Oreca 03R, de 05 Coupé. Tristan Gommendy naderde deze morgen tot op 0.277s, wat meteen het potentieel van de LMP2 die begin deze maand pas zijn eerste meters reed in de verf zet. De Gibson 015S (voorheen Zytek) van Greaves Motorsport en Jota Sport sloten aan in derde en vierde stelling op 0.8s, beide bolides lieten hun snelste tijd optekenen in de koelere avondsessie op het einde van de eerste dag. In totaal kwamen er 26 wagens in actie.
ELMS 2015
ELMS 2015
De BR01 van SMP Racing werd dan wel informeel voorgesteld in de paddock, de nieuwe wagen kwam niet aan rijden toe. De Ginetta LMP3 maakte dan wel weer een succesvol debuut. Het enige exemplaar dat tot dusver werd afgewerkt draaide voortdurend rond en strandde uiteindelijk op net geen 10 seconden van Berthon, achter de eerste drie GT’s.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
In de GTE-klasse werd er voornamelijk gefocust op het nieuwe rubber van exclusieve bandenleverancier Dunlop. Voornamelijk bij Marc VDS Racing geeft men toe nog niet over voldoende data te beschikken, temeer daar het circuit er vandaag nat bij lag. Desondanks was de brute BMW Z4 GTE vandaag met Andy Priaulx achter het stuur tweemaal de primus van de klas. “Dit was niet de ideale test waar we hadden op gehoopt. We hebben nog een hele waslijst af te werken, zeker op het gebied van het terdege benutten van de banden. We staan heel ver van waar we zouden willen staan, niet alleen op gebied van bandengebruik, maar ook in vergelijking met de concurrentie", aldus technisch directeur Sebastien Metz.

De AT Racing Ferrari 458 Italia GTE van onder meer vader en zoon Talkanista was over de twee dagen heen de snelste GT met een overtuigende marge. Opmerkelijk was de snelheid van de GTC-wagens (lees GT3), ondanks een tragere BoP (t.o.v. Blancpain GT) mengden de wagens zich met gemak tussen de GTE’s, met de tweede GT-tijd van de SMP Racing Ferrari GT3 als bewijs. De vier traagste chrono’s stonden zelfs allemaal op naam van GTE-bolides… er is dus nog werk aan de winkel.

--- RESULTATEN ELMS TESTDAGEN PAUL RICARD (PDF) ---


Foto's: ELMS & MVDS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 24 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons