van der Horst

NASCAR blijft naar alle waarschijnlijkheid in Zolder

NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
De NASCAR Whelen Euro Series zal naar alle waarschijnlijkheid ook de volgende seizoenen Circuit Zolder in zijn kalender opnemen, dat bevestigde organisator Jérôme Galpin aan Autosport.be. In tegenstelling tot Brands Hatch, dat een contractverlenging tot en met 2022 afsloot, zijn de handtekeningen onder het contract met Circuit Zolder nog niet gezet, maar de onderhandelingen zouden in de eindfase zitten.
Jérôme Galpin - Gabriele Gardel
Jérôme Galpin - Gabriele Gardel
"We zijn enorm blij om weer in Zolder te zijn. Dit circuit is een perfect fit voor NASCAR en het is zeer aangenaam te zien hoeveel vertrouwen de organisatie in ons heeft", vertelde Jérôme Galpin eerder deze week breed glimlachend. "We zouden hier heel graag terugkomen, zeker als je ziet hoeveel moeite de mensen van Circuit Zolder ook dit jaar weer in de organisatie van het evenement hebben gestoken. Ik heb de plannen voor de promotie en de randanimatie gezien en dat oogt allemaal zeer positief."

Pitwalk NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
Pitwalk NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
"Voor ons als NASCAR-lid is het belangrijk dat we de fans kunnen betrekken bij het verhaal. De parade naar Hasselt donderdag is bijvoorbeeld promotioneel gezien interessant en ook de omkadering van de wedstrijd; het is meer dan alleen racen. Wij (als organisator nvdr.) brengen de NASCAR, maar we verwachten van de organisatoren van de circuits dat zij voor de promotie en omkadering zorgen. Circuit Zolder weet van aanpakken en dat is belangrijk voor ons naar de toekomst toe. We willen heel graag verder gaan met hen en ik heb er eigenlijk alle vertrouwen in dat dat ook zal gebeuren, alleen moeten we de laatste contractuele details nog uitwerken."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 9 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons