van der Horst

NASCAR Whelen Euro Series richt aandacht op "All-Star Race"

Podium Elite 1
Podium Elite 1
Dat de organisatie achter de NASCAR Whelen Euro Series wil werken richting een uitbreiding van de op dit ogenblik zes meetings tellende kalender, was reeds langer duidelijk. Persverantwoordelijke Gian Luca Guiglia gaf eerder dit jaar in een gesprek met deze website reeds aan dat men actief met die gedachte bezig was, maar een wijziging pas werd doorgevoerd als de steun van de teams er was. Organisator Jérôme Galpin onthulde aan Autosport.be dat men volgend jaar een All-Star Race wil organiseren.
  • Prospeed Competition
Jérôme Galpin
Jérôme Galpin
"Onze toekomst die tekenen we stap per stap uit", zegt Jérôme Galpin. "Voor volgend jaar blijft de kalender waarschijnlijk beperkt tot zes meetings, maar daarnaast willen we een All-Star Race houden. Welk formule we voor deze wedstrijd gaan gebruiken, daar zijn we nog niet uit, maar het zou bijvoorbeeld om een optionele race kunnen gaan om op die manier de teams en rijders niet extra op kosten te jagen. Ook op welke omloop we deze race gaan houden is nog niet zeker, maar we werken graag met onze bestaande partners. Later dit jaar, vermoedelijk in november, gaan we met meer details naar buiten kunnen treden."

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons