van der Horst

NASCAR Whelen Euro Series stelt nieuwe ELITE Club divisie voor

NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder
Volgend jaar voert de NASCAR Whelen Euro Series een nieuwe divisie in, ELITE Club genaamd. Deze nieuwe divisie moet nieuwe rijders toelaten kennis te maken met de NASCAR Whelen Euro Series. Er staan vier manches gepland voor 2017 op de circuits van Valencia, Hockenheim, Franciacorta en Zolder.
  • St. Paul
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
De ELITE Club divisie werd in de eerste plaats ingevoerd om nieuwe rijders aan te trekken. Zo richt men zich op professionele rijders die de unieke atmosfeer van de serie wensen te ontdekken, gentleman drivers die willen racen zonder druk te ervaren en jonge rijders die hun talent willen ontwikkelen. Valencia, Hockenheim, Franciacorta en Zolder staan op het programma. Iedere manche bestaat uit drie getimede sessie van 30 minuten die plaats vinden op donderdag en vrijdag voor het NASCAR Whelen Euro Series weekend.    

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
De rijders krijgen alzo vier maal 90 minuten tracktime. De eerste sessie dient om de baan te leren kennen waarna in de twee volgende sessies punten zijn te verdienen. De organisatie zal voor ieder circuit een referentie rondetijd bepalen en de bedoeling is om in de twee laatste sessies die tijd zo dicht mogelijk te benaderen. Ieder verschil, positief of negatief, per ronde met de referentietijd, geeft aanleiding tot een “penalty”. De totale penalty per rijder en per sessie wordt bepaald door het verschil met de referentietijd te nemen van de vijf rondes die de tijd het meest benaderen. De drie beste rijders per meeting hebben recht op een podium en punten worden uitgedeeld volgens het NASCAR systeem.

NASCAR Whelen Euro Series Taxi-drive
NASCAR Whelen Euro Series Taxi-drive
Bovendien staan de sessies voor de ELITE Club open voor taxi rides waardoor gasten en sponsors de kans krijgen om een unieke track ervaring op te doen. Op het einde van het seizoen krijgen de drie best geplaatste rijders in de puntenstand een invitatie krijgen voor de NASCAR Night Of Champions Touring Awards alsook een uitnodiging voor twee personen om de NASCAR Daytona 500 bij te wonen. Indien zij wensen kan deze laatste prijs ingewisseld worden naar een bijdrage in het budget nodig om een seizoen NASCAR Whelen Euro Series te betwisten in 2018.

Foto's: Marnik Mouchaers, NASCAR Whelen Euro Series & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 20 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons