van der Horst

Trophée Andros: Belgian Audi Club Team WRT een stap dichter bij de titels

Olivier Panis - Team WRT Audi A1 quattro
Olivier Panis - Team WRT Audi A1 quattro
De Trophée Andros is aan zijn laatste rechte lijn begonnen. De wedstrijd in Lans en Vercors vormde de laatste meeting over twee dagen, voor de finale geprogrammeerd komende zaterdag 28 januari in Super Besse. Olivier Panis beklom het podium tweemaal in Elite Pro, net als Nathanaël Berthon in Elite, die de tweede dag bovendien als winnaar afsloot. Hij kon zijn voorsprong in het kampioenschap uitdiepen, terwijl Belgian Audi Club Team WRT de dans leidt bij de teams.
  • Skylimit Events
Op het erg atypische en golvende circuit van Lans en Vercors lieten de rijders van Belgian Audi Club Team WRT opnieuw van zich spreken tijdens de zesde en voorlaatste manche van de Trophée Andros. Ondanks het strafgewicht van zestig kilogram door zijn succes in Serre Chevalier, schitterde Olivier Panis op vrijdagavond. De man uit Grenoble was tijdens zijn thuiswedstrijd niet uit de top 3 weg te slaan. Hij stond derde na de kwalificatiemanches en won nog een positie dankzij de Super Pole. In de Finale reed hij naar een knappe tweede plek.“Hoewel we weten dat het extra gewicht de prestaties natuurlijk wat beïnvloedt, mogen we daar eigenlijk niet aan denken”, is de verklaring van Olivier. “We waren echt heel snel en de verklaring ligt bij het team. Net als in Serre Chevalier hebben de jongens een ongelofelijk efficiënte Audi A1 quattro afgeleverd!”

Een tendens die ook op zaterdag bevestigd werd. Olivier had op dat moment veertig kilogram aan boord, maar greep wel de derde plek in de kwalificatiemanches, samen met de beste tijd in de Super Pole. Aan het einde van de dag stond hij eens te meer op het podium, ook al moest hij ditmaal genoegen nemen met de kleinste trede. “Het rapport van het weekend is uiteraard heel positief”, glimlacht hij. “In het kampioenschap hebben we geen kans meer om de titel binnen te halen. Maar rekening houdend met de twee schrapresultaten, sta ik op slechts drie punten van Jean-Philippe Dayraut, momenteel tweede. Die titel van vicekampioen wordt dus mijn doelstelling zaterdag in Super Besse!”

Benoit Tréluyer had het moeilijk op een circuit dat hij ontdekte en waar ervaring een belangrijke rol speelt. De Audi Sport-rijder klasseerde zich als tiende op vrijdag en was op zaterdag goed voor de zevende plek. “Vrij logisch”, legt Pierre Arnaud uit, Team Manager van het team. “Lans en Vercors is geen piste met grote remzones, trage bochten en acceleraties… De bochten volgen elkaar snel op en je moet rekening houden met het hoogteverschil, dat is hier belangrijk. De auto mag niet te veel glijden… in tegenstelling tot wat de rijders normaal doen op de andere circuits. Voor Benoit betekende dat nog meer studiewerk. Maar hij had het naar zijn zin en toonde het hele weekend een grote progressiemarge.”

Elite: weer prijs voor Berthon

Nathanaël Berthon
Nathanaël Berthon
Na zijn uitstekend weekend in Serre Chevalier had Nathanaël Berthon zich voorgenomen om zijn leidersplaats in Elite met hand en tand te verdedigen. Hij had wat ervaring op het circuit met een elektrische buggy, maar nog niet met een vierwielaangedreven en -gestuurde bolide. De Audi A1 quattro #10 werd derde op vrijdag en overvleugelde de concurrentie een dag later. Nathanaël liet de beste tijd optekenen in de twee kwalificatiemanches en domineerde vervolgens de Finale. Hij zal dus met negen lengtes voorsprong (gezien de twee schrapresultaten) afzakken naar Super Besse. “Ik kom uit de Auvergne en dus is dat mijn thuisrace”, lacht hij. “Natuurlijk zal mijn motivatie op een hoogtepunt staan. Ik wil absoluut die titel in Elite!”

Op de andere Audi in de categorie kende Bérénice Demoustier minder meeval. Ze werd elfde op vrijdag en vervolledigde de top 10 op zaterdag.

Dankzij dit weekend in de Vercors kan Belgian Audi Club Team WRT zijn leidersplaats in het Teamklassement verstevigen, een kampioenschap dat de formatie gebaseerd in Baudour vorig jaar al kon winnen.

Charles-Henri Bonnet, de Secretaris-Generaal van de Belgian Audi Club, was aanwezig in Lans en Vercors en bijzonder opgetogen met het eindresultaat. “Om te zien hoe veeleisend de discipline is, moet je een wedstrijd bijwonen, en liefst bij een team”, legt hij uit. “Er zijn zoveel parameters die een rol spelen… Je mag niets aan het toeval overlaten. Daarvoor kunnen we rekenen op het team van WRT! De motivatie van die kerels en hun professionalisme maken telkens weer indruk op me. De eventuele titel in het Teamklassement en de eventuele bekroning voor Nathanaël bij de Rijders in Elite zouden een prachtige beloning zijn. Ik kan hen niet meer wensen voor de finale in Super Besse!”

Belgian Audi Club



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 24 januari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons