van der Horst

Nelissen Grade: Jarenlange ervaring in sportrecht

Pascal Nelissen Grade - Niels Lagrange
Pascal Nelissen Grade - Niels Lagrange
Sport is vaak de uiting van een bijzonder grote passie. Een weg die men soms inslaat als professioneel, maar ook als fervente amateur. De sportbeoefenaar streeft er naar het uiterste van zichzelf te geven, want –laten we hier eerlijk in zijn- iedereen wil de beste zijn! Pascal Nelissen Grade is zelf reeds jarenlang actief in de autosport en kent het wereldje als geen ander.

Moving forward together !

Maar waar passie is, lijkt het rationele soms ver weg…
Zoals elk sociaal en economisch fenomeen, wordt ook de sportwereld geconfronteerd met beleidsproblemen, interne ruzies, tucht, doping, agressie, en allerhande gerechtelijke conflicten. De nood aan specifieke rechtsregels dringt zich daarom op.

JR Motorsport - BMW Silhouette
JR Motorsport - BMW Silhouette
Het sportrecht zelf omvat een groot aantal rechtsregels die worden vastgelegd op regionaal, federaal, nationaal en internationaal niveau. Maar het sportrecht is eveneens het raakpunt van verschillende rechtstakken die het sportleven aanbelangen. Denk maar aan arbeidsrecht, vermogensbeheer, fiscaal recht, strafrecht, portretrecht, contracten, verbintenissen, onrechtmatige daad, …

Hoe professioneler de sportbeoefening, hoe hoger de nood aan goede juridische afspraken. Voorafgaand overleg zorgt er voor dat de belangen van de verschillende partijen maximaal gevrijwaard worden. Maar ook in de recreatiesport heeft de sportbeoefenaar baat bij een proactieve aanpak teneinde geschillen te vermijden.

Nelissen Grade Advocaten kan zich beroepen op een solide, jarenlange ervaring in sportrecht. Een competente ploeg staat er ter beschikking van alle mogelijke spelers uit de sportwereld: topsportbeoefenaars, amateurs, sportmakelaars, raceteams, sponsors, …. Met dezelfde passie staan de NG-advocaten één ieder bij die met vragen zit, advies wenst over zijn sportbeleving of nood heeft aan bijstand voor de beroepsrechter en andere sportrechtbanken, zowel op nationaal als op internationaal vlak.

Aarzel dus niet contact op te nemen met Nelissen Grade Advocaten!

Pascal.nelissen@nelissengrade.com
www.nelissengrade.com

Nelissen Grade press - Foto's: Marnik Mouchaers & Lagrange press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 12 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons