van der Horst

Rallye Monte Carlo: Neuville blijft domineren

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville blijft ook zaterdagochtend dominant in de Rally van Monte Carlo. De Belg wist zijn voorsprong op de eerste twee van vijf proeven op zaterdag uit te bouwen tot meer dan een minuut.
Neuville opende zaterdag met een nieuwe besttijd, zijn zesde al in de Monte Carlo. Ogier bleef echter tussen Lardier-et-Valença en Oze in de buurt met zijn Ford Fiesta WRC, terwijl zijn Estse teamgenoot Ott Tänak wel terrein moest prijsgeven.

Op de tiende proef, La Batie Monsaleon - Faye, zette Neuville de tweede tijd neer, achter een sterke Elfyn Evans, maar hij hield weerom Ogier en Tänak op ruime afstand. De Franse wereldkampioen verloor zelfs 13 seconden op Neuville op deze proef.

In de algemene stand zet Neuville nu iedereen op minstens een minuut. Ogier kijkt al aan tegen een achterstand van 1:00'7. Tänak staat nu op 1:12'0 van de Belgische Hyundai. Neuville moet nog zeven klassementsproeven volhouden, en dan lonkt een derde WRC-zege in zijn carrière.

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latval volgt in zijn Toyota Yaris als vierde op bijna drie minuten, en moet uitkijken voor Dani Sordo die de Fin stilaan in het vizier neemt.

In WRC2 bezet Skoda het volledige podium met een onverstoonbare Andreas Mikkelsen voorop. Jan Kopecky nam de tweede plaats over van Pontus Tidemand die lek reed.

Zaterdagmiddag staan er nog drie proeven op het programma, zondag nog vier waaronder de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons