van der Horst

New Race Festival: 30 wagens op voorlopige deelnemerslijst – Corvette in aantocht?

Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Op de voorlopige deelnemerslijst voor de seizoensopener van het BRCC, gehouden in het kader van het New Race Festival te Circuit Zolder dit weekend, prijken er voorlopig 30 wagens. Daarmee behaalt organisator Kronos alvast het zichzelf vooropgestelde doel, al kan er later deze week nog een knappe last-minute aanvulling volgen. Onze redactie vernam namelijk dat er wel eens een Corvette met een van de uitredende kampioenen aan boord zou komen opdagen...
--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST BRCC NRF (pdf) ---

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
In BRCC Pro – dat de snelste wagens herbergt – tellen we voorlopig zeven GT3’s, waarvan er maar liefst vijf van de laatste generatie zijn: de NSC Lamborghini, de twee Brussels Racing Aston Martins, de Curbstone Ferrari 458 en Belgium Racing Porsche GT3-R. Uitkomend in GT Pro Evo zullen deze bolides bijna dubbel zolang in de pitlane moeten vertoeven dan de PK Carsport Audi en Brass Racing Viper welke beide in de GT Pro klasse zijn ingedeeld.

Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Het BRCC Cup kampioenschap wordt zoals verwacht op numeriek vlak een strijd tussen Porsche en Ferrari, waarbij het laatste merk het best vertegenwoordigd wordt met maar liefst vijf Ferrari 458 Challenge ten opzichte van drie Cup Porsches. De G&A Racing Mosler MT900R en Hamofa BMW M3 V8 GTR zorgen voor afwisseling.


GT One Motorsport - Toyota GT86
GT One Motorsport - Toyota GT86
BRCC Trophy neemt het grootste deel van het deelnemersveld voor zijn rekening met 13 wagens op de inschrijvingslijst, iets wat vooral te danken is aan de zes GC V6 Cup bolides, waarvan er vooralsnog één geen bemanning kent. Een van de blikvangers is ongetwijfeld de nieuwe Toyota GT86 van GT One Motorsport. Ook Porsche (Skylimit), Ginetta (Noun en Prime Racing), Seat (Pilette), KTM (DVB) en BMW (Euro Racing) zullen in BRCC Trophy in actie komen.

Het programmaboekje voor komend weekend kan u alvast hier raadplegen.

Update 23 april 2014

Ondertussen bevestigde SRT de komst van de Corvette C6.R naar het BRCC.

Foto's: Martijn Wouters, Brussels Racing, Vincent Wouters & GT One Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 22 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons