van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Avelon Wolf #46 crasht - Norma even aan de leiding (Update)

Avelon Formula - Wolf GB08 #46
Avelon Formula - Wolf GB08 #46
Rond half acht werd Circuit Zolder even opgeschrikt toen de Avelon Formula Wolf GB08 #46 van het kwartet De Val/De Val/Hudspeth/Emmanuelle van de baan ging ter hoogte van de Rea. De tweede fabrieks-Wolf ging er op het eerste zicht redelijk hard af. Een takelwagen was meteen ter plaatse om de wagen te recupereren. Ondanks enkele kleine oponthouden in het begin van de wedstrijd, streed de #46 voor een positie in de top 5. Quasi gelijktijdig doken er ook weer problemen op voor de Bas Koeten Wolf #24 van Kumpen/Longin/Beliën/Machiels; de kleurrijke GB08 viel stil ter hoogte van start-finish.
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
De Bas Koeten Racing Wolf GB08 #24 kon in eerste instantie nog zijn weg vervolgen, maar werd inmiddels naar de pits gesleept waar problemen aan de motor werden vastgesteld. De Nederlandse proto viel eerder al ver terug met problemen aan de kabelboom/startmotor en is nu volledig uitgeteld voor een goede klassering.


Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Ook de Vandereyt Racing Porsche 997 GT3 Cup verloor wat tijd toen de wagen niet meer wou vertrekken uit de tankzone. Het team moest de wagen vervolgens naar de pitbox duwen, waar deze ongeveer een kwartier verloor.

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Vooraan kon de Deldiche Racing Norma M20FC even van de leiding proeven, alvorens Tim Joosen de wagen binnen bracht voor een reguliere pitstop. Joosen haalde Guglielmo Belotti in de Avelon Wolf #45 in op pure snelheid. De leidende Wolf maakte net voor drie uur wedstrijd een onverwachte stop na een stint van amper 45 minuten toen bleek dat Bellarosa de maximum rijtijd zou gaan overschrijden.

Update 20:15

De Vandereyt Racing Porsche had problemen met de gaskabel die bleef hangen, de auto kwam kort een tweede keer binnen, maar is nu weer onderweg. De wagen kreeg bovendien een drive-through penalty toebedeeld omdat deze van de tankzone naar de box werd geduwd.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons