van der Horst

Newsflash: WRC-seizoen start met gitzwarte pagina

Thierry Neuville en Hayden Paddon
Thierry Neuville en Hayden Paddon
Het WRC-seizoen is begonnen met een ontzettend donkere dag. Hoewel er vanuit de organisatie nog geen enkel officieel bericht werd gestuurd, bevestigen verschillende bronnen de dood van een Spaanse toeschouwer. Hij werd geraakt toen de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon van de weg afgleed op de openingsproef.
En het begon zo mooi. Sebastien Ogier zette een splijtende tijd neer in zijn Ford Fiesta WRC, maar Thierry Neuville zette die tijd, na twee splits in het negatief, plotsklaps scherper. De Belg leek goed op weg naar de eerste scratch van het jaar.

Maar een drietal minuten later ging het flink mis. Met de finish in zicht gleed de Hyundai i20 WRC van Hayden Paddon plots weg in een lange linkse bocht. Bij het uitkomen gleed hij een berm op en sloeg over kop, zonder erg voor wagen, piloot en co-rijder. Maar in zijn vlucht werd een toeschouwer gegrepen. In eerste instantie leek het om een Belg te gaan, maar bronnen, waaronder Belga, melden dat het om een 50-jarige Spanjaard gaat.

Een brandweerman ter plaatse deed alles wat kon maar hulp kon niet baten. De hulpdiensten kwamen pas 20 minuten later toe. Een helikopter voerde de man nog af, maar meerdere bronnen bevestigen dat één persoon overleed en dat er nog een tweede toeschouwer gewond raakte bij de schielijke crash. Dat moet dus wel nog bevestigd worden door de organisatie die de tweede proef met 20 minuten vertraging alsnog van start liet gaan.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 19 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons