van der Horst

Nick Cassidy verruilt Envision Racing voor Jaguar

Nick Cassidy
Nick Cassidy
We mogen dan nog in de aanloop naar de finale zijn voor de Formule E, ondertussen staat de transfermolen niet stil. In feite is het relatief stil geweest tot nu toe in tegenstelling tot andere jaren. Tot vandaag, want de eerste wissel in het veld is namelijk doorgevoerd en het is een belanrijke. Want Nick Cassidy maakt vanaf volgend seizoen de overstap van Envision Racing naar Jaguar TCS Racing, waar hij Sam Bird vervangt.
Nick Cassidy - Envision Racing
Nick Cassidy - Envision Racing
Het is opvallend dat net één van de titelpretendenten net voor aanvang in Rome zijn transfer bekend maakt. Maar volgens The Race zal Cassidy volgend jaar overstappen naar Jaguar TCS Racing. De gesprekken waren al langer aan de gang en de link naar het Britse merk is dan ook niet onlogisch, gezien Envision Racing een klantenteam is van Jaguar. Daar zal de Kiwi in de plaats komen van Sam Bird en zal Jaguar dus twee heren uit Nieuw-Zeeland onder contract hebben.

Sam Bird
Sam Bird
Dat de Brit mag vertrekken is ook geen onlogische stap. Bird maakte vroeger ook dezelfde beweging vanuit Envision Racing naar Jaguar, wat toen al een opmerkelijke transfer was. Maar de recordhouder qua starts in de Formule E heeft nooit potten gebroken en presteerde minder dan waar men op hoopte. Daarnaast hielp het feit dat hij twee keer zijn teamgenoot heeft aangereden dit seizoen ook niet echt voor een contractverlenging. Hiermee is de stoelendans begonnen, want met het vertrek van Cassidy komt er een gegeerd plekje bij Envision Racing vrij. Het is dus af te wachten wat de volgende zet zal zijn in het Formule E-paddock.

Foto's: Thomas Smets - Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 13 juli 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons