van der Horst

Nico Rosberg stopt met Formule 1

Nico Rosberg - F1 Wereldkampioen 2016
Nico Rosberg - F1 Wereldkampioen 2016
Nico Rosberg stopt met Formule 1, dat maakte de Duitser zonet bekend op een persconferentie in Wenen, luttele dagen nadat hij zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 behaalde. "Ik had een duidelijke droom sinds ik zes jaar oud was om wereldkampioen F1 te worden. Het was zeer duidelijk voor mij, wat ik ook kon denken, ik heb dat doel behaald en dat zal ik voor altijd onthouden", aldus Rosberg die ook aangaf dat hij nu een vader en man wil zijn.
De Duitser geeft toe dat het idee om op een hoogtepunt te stoppen al langer door zijn hoofd spookte. "Vanaf het moment dat ik het lot van de titel die in mijn eigen handen had nadat ik de race in Suzuka won, werd de druk nog veel groter en begon ik na te denken over het beëindigen van mijn racecarrière als ik wereldkampioen werd. Op zondagmorgen in Abu Dhabi wist ik dat het mijn laatste race zou kunnen zijn en dat gevoel maakte mijn hoofd helder voor de start. Ik wilde genieten van elke ervaring, wetende dat het zou de laatste keer zijn ... Ik nam mijn beslissing op maandagavond. Na er een dag over te hebben nagedacht, waren Vivian en Georg (Nolte, van Nico's management team), gevolgd door Toto (Wolff) de eerste mensen aan wie ik het vertelde."

Het vertrek van de kersverse kampioen opent meteen ook de rush naar het fel begeerde zitje. Alle top piloten liggen in principe onder contract. Pascal Wehrlein verkeert dus hoogst waarschijnlijk in pole positie, al is niets onmogelijk in de Formule 1. Toto Wolff verklaarde alvast dat er nog geen beslissing genomen is. "Voor het team is dit een onverwachte situatie, maar ook spannend," zei Wolff. "We gaan een nieuw tijdperk van technische reglementen in en er is een gratis Mercedes zitje beschikbaar voor de komende seizoenen. We zullen de nodige tijd te nemen om onze opties te evalueren."

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 2 december 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons