van der Horst

Nieuw asfalt op het kartingcircuit van Francorchamps

De piste van Karting Francorchamps krijgt een grondige verjongingskuur! Als de weersomstandigheden het toelaten, zal er eind april een nieuwe asfaltlaag liggen op het circuit van 1092 meter. En dat zal niet de enige vernieuwing van het seizoen 2014 zijn!
« Het leggen van nieuw asfalt is een belangrijke fase van de werken waar we twee jaar geleden mee begonnen zijn om dit prachtige circuit te vernieuwen,» vertelt Tanguy Antoine, de Operationele Directeur van RACB. « Tijdens deze twee jaren, is er heel wat gebeurd. Eerst werd de laatste bocht aangepast met de creatie van een chicane. Er werden nog een paar andere wijzigingen aangebracht om opnieuw een homologatie te krijgen van de CIK-FIA. Daarna hebben we de cafetaria gerenoveerd en een nieuw systeem geïnstalleerd voor de tijdwaarneming tijdens vrijetijdswedstrijden. Ook de huurkarts zelf werden volledig vernieuwd, net als de uitrusting die we ter beschikking stellen van de mensen die met een huurkart komen rijden. »
 
Als het weer het toelaat, zullen de asfalteringswerken uitgevoerd worden van 22 tot 25 april door het bedrijf Bodarwé, een referentie op dat vlak in de streek van Spa. De nieuwe asfaltlaag op het circuit is de belangrijkste verandering, maar het is niet de enige ingreep. « We zullen het afgeschraapte asfalt recycleren om de parking te verbeteren, want die wordt ook gebruikt als paddock tijdens wedstrijden, » vervolgt Tanguy Antoine. « Er zullen trouwens maar liefst 25 stopcontacten geïnstalleerd worden in de paddock. Tot slot hebben we een weegschaal gekocht die we ter beschikking kunnen stellen van organisatoren die een wedstrijd organiseren op ons circuit. »
 
De piloten die komen racen op het circuit, zullen de geleverde inspanningen zeker waarderen. Ze zullen trouwens graag horen dat de investeringen daarmee niet zullen stoppen. « We onderhandelen momenteel met het grote circuit dat eigenaar is van de grond waarop ons circuit ligt, » vertelt de Operationele Directeur. « Als alles verloopt zoals we willen, dan komt er nog een derde fase van werken. We willen het bestaande gebouw renoveren en verbouwen. Maar, daar zullen we op het gepaste moment meer over vertellen...»
 
Ondertussen werkt Karting Francorchamps verder aan de vernieuwing van de piste en het wil zijn klanten daarvan laten profiteren. Op vrijdag 9 mei zal er een kennismakingsdag georganiseerd worden op het geherasfalteerde circuit. Piloten zullen er gratis in drie sessies kunnen rijden (9-12h, 13h30-16h30 en 17h30-21h, met verlichting). Op 18 mei zal de eerste wedstrijd verreden worden op het vernieuwde circuit in het kader van de Belgian ASAF Karting Series. Een niet te missen sportieve afspraak!

Karting de Francorchamps press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 15 april 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons