van der Horst

Nieuwe Lada Granta TC1 steekt neus aan het venster

Lada Granta TC1
Lada Granta TC1
Ook voor het LADA Sport Lukoil Team dat dit seizoen drie nagelnieuwe officiële LADA Granta TC1's inzet voor oud-kampioen Rob Huff, James Thompson en de jonge Rus Mikhail Kozlovskiy wordt het, met nog vier weken te gaan tot de seizoensopener in Marrakech, ernst. Nadat de wagens vanuit de LADA Sport-ateliers in het Russische Togliatti op transport naar de thuisbasis in Magny Cours werden gezet, werkte het team van Victor Shapovalov er vorige zondag en maandag in zonnige omstandigheden eindelijk een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma af. Huff en Thomson wisselden elkaar daarbij af aan het stuur van de nieuwe Granta.
Shapovalov toonde zich na afloop van deze eerste shakedown een tevreden man. "De LADA Granta TC1 is totaal verschillend van zijn voorganger en vereist wat de geometrie betreft ook een totaal andere aanpak. We konden verder bouwen op de ervaring van vorig seizoen, maar de grotere vrijheid die het nieuwe technisch reglement biedt, liet ons toe om de wagen via een verbeterde ophanging competitiever te maken. De handelbaarheid van de wagen is nog steeds een sterk punt; een gevolg van de korte wielbasis. De nieuwe regelgeving liet ons ook  toe om bepaalde problemen van vorig jaar op te lossen, maar tegelijkertijd de pluspunten van de basiswagen te behouden. Van zijn kant zorgt de nieuwe motor die partner ORECA voor ons ontwierp er onder meer voor dat het uitaccelereren uit de bochten aanzienlijk is verbeterd", aldus Shapovalov.

Het Russische team werkt voor de seizoensopener in Marokko nog één test af. De locatie daarvan werd niet gepreciseerd, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit in Valencia zijn, waar van vandaag tot vrijdag een collectieve test staat geprogrammeerd.

Foto: Lada



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 18 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons