van der Horst

Nieuwsprokkels naar aanloop van de Grote Prijs van Spanje

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Volgens Scuderia Ferrari zijn er geen aanwijzingen dat Sebastian Vettel's krachtbron schade heeft opgelopen bij de dubbele aanrijding met toenmalig Red Bull Racing-piloot Daniil Kvyat tijdens de Grote Prijs van Rusland. Na de wedstrijd in Sochi vreesde het Italiaanse team dat Vettel's motor, zijn derde al dit seizoen, ook op de schroothoop zou eindigen, maar na een grondig onderzoek in de fabrieken van Maranello liet het Steigerend Paard weten dat er geen schade aangetroffen werd. De viervoudige wereldkampioen zal echter wel een nieuwe versnellingsbak in zijn F16-H krijgen, maar dit is slechts een routine procedure en zal er ook geen penalty aan te pas komen, omdat de Duitser de wedstrijd niet heeft uitgereden.
Mark Webber
Mark Webber
Afgelopen weekend in Spa-Francorchamps zei voormalig Red Bull Racing-rijder Mark Webber niet verrast te zijn door zijn ex-team's harde beslissing om Danill Kvyat te vervangen, in het voordeel van Max Verstappen. “Ze hadden dit waarschijnlijk al voor Rusland in gedachten, dus eigenlijk voelde je dat er al iets gaande was”, aldus de regerende WEC-kampioen aan de media. “Ze hebben het nu gedaan en laten ons nu afwachten of Max wederom Red Bull-records kan breken. Hij heeft echter geen keuze, hij moet er klaar voor zijn.” Volgens de negenvoudige GP-winnaar heeft Kvyat volgens Red Bull niet voldoende gepresteerd. “Normaal wacht je tot het einde van het seizoen, maar dat gebeurt uiteraard niet altijd, en dat is zeker bij Red Bull zo”, ging de Aussie verder. “Helmut Marko (motorsport adviseur bij Red Bull) is enkel uit op prestaties, hij wil de snelste jongens in de best mogelijke scenario's en liefst zo snel mogelijk.” Ook denkt Webber dat de beslissing er kwam om Verstappen aan Red Bull vast te binden, voor de start van het "silly season".

Felipe Massa Williams Martini Racing
Felipe Massa Williams Martini Racing
Het team van Frank Williams heeft zijn rijders voor de aankomende F1-test in Spanje bekendgemaakt. De eerste testsessie van dit seizoen tussen 2 GP's gaat door op het Circuit de Catalunya op dinsdag 17 en woensdag 18 mei, na de Grote Prijs van Spanje. Op de eerste testdag zal Williams-ontwikkelingsrijder Alex Lynn de taken op zich nemen. De 22-jarige Brit komt dit seizoen uit voor het GP2-team van DAMS. Tijdens de tweede dag zal Felipe Massa achter de stuur van de FW38 kruipen. De Finse teamcollega van de Braziliaan, Valtteri Bottas, zal niet aan de testsessies deelnemen. Eerder liet het Sauber F1-team weten niet deel te nemen aan de tests wegens het niet beschikken van relevante updates evenals het niet kunnen beschikken over een onervaren rijder (minder dan twee GP's) om aan de sessies mee te doen.

Gene Haas - Haas F1 Team
Gene Haas - Haas F1 Team
Ook Sauber en Haas zullen in Spanje beschikken over de nieuwste Ferrari-krachtbron. Deze specificatie van de motor werd al door Scuderia Ferrari gebruikt in Sochi. En ook al moeten de motor-cliënten over de nieuwste updates kunnen beschikken, zoals vermeld in het reglement, opteerden beide teams deze nog niet te gebruiken. Dit is nu hun tweede krachtbron van het jaar. Voor Haas komt de update op een belangrijk moment, in hun strijd om de vijfde plaats in het wereldkampioenschap bij de constructeurs. Na een nieuwe voorvleugel in Rusland zal het Amerikaanse team in Barcelona een nieuwe achtervleugel introduceren. Volgens teambaas Gunther Steiner is het terugkeren naar een gekend circuit een voordeel. “We kunnen naar Spanje gaan en kijken naar de verzamelde data die we reeds hebben verzameld tijdens de wintertesten”, aldus de Haas-topman. “We kunnen deze dan vergelijken en kijken of we ergens iets fout hebben gedaan of nog in de juiste richting gaan.”

Sochi Autodrom - Fernando Alonso
Sochi Autodrom - Fernando Alonso
Het McLaren-chassis kan mee met dat van de top teams: dat is de mening van Fernando Alonso. De Spanjaard behaalde tijdens de Grote Prijs van Rusland zijn eerste punten van het seizoen met een zesde plaats, terwijl teamcollega Jenson Button het laatste puntje scoorde met een tiende positie. Het waren McLaren-Honda's eerste punten sinds Stoffel Vandoorne's tiende plaats in Bahrein en tevens ook de eerste dubbele puntenfinish voor het team sinds de Grote Prijs van Hongarije vorig jaar. “We kunnen mee met de topteams. Red Bull heeft een klein voordeel nu, maar na hen volgt er een groep auto's waaronder de McLaren”, aldus de tweevoudige wereldkampioen aan Crash.net. “Iedereen werkt hard. We kennen de situatie en we hadden het moeilijk vorig jaar. Het was een lastig seizoen, maar we hebben veel geleerd en we zijn al die dingen nu in onze wagen aan het plaatsen.” Verder vulde de man uit Oviedo aan dat ze nu eindelijk de vruchten aan het plukken zijn van hun werk. “Ik geloof dat goede momenten eraan komen. Heel snel zelfs”, vulde Alonso aan.


Foto's: Racing International Photography, Arne Simons & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 9 mei 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons