van der Horst

Nieuwssprokkels halverwege de maand februari

Haas F1 Team
Haas F1 Team
Haas is het eerste team dat zijn line-up voor de aankomende wintertest in Barcelona heeft aangekondigd. Romain Grosjean zal op maandag 22 februari de allereerste kilometers voor het Amerikaanse team op zich nemen. 's Anderdaags neemt Esteban Gutiérrez het zitje over om vervolgens op donderdag de taken weer over te laten aan zijn Franse teamgenoot. Op de laatste dag zal de Mexicaan terug in actie komen.
  • Powercars
Will Stevens - Manor
Will Stevens - Manor
Na de bevestiging van Pascal Wehrlein's zitje bij Manor is nog altijd niet duidelijk wie naast hem zal plaatsnemen in de tweede wagen. Rio Haryanto, Alexander Rossi en Will Stevens, allen met voldoende sponsoring op zak, dingen naar een plaats in het team. Volgens de Finse krant Ilta Sanomat hebben ze een verrassende oplossing in peto: alle drie rijders doorheen gans het seizoen het vacante zitje te laten vullen. Dus elk van hen zou een contract krijgen van 7 wedstrijden.

Daniel Ricciardo - Red Bull-Renault
Daniel Ricciardo - Red Bull-Renault
McLaren-Honda is het meest recente team dat slaagde voor de verplichte crashtest van de FIA. Eerder behaalden al de andere teams, behalve één, hun homologatie voor dit seizoen. Dat ene team dat nog moet bevestigen of het al dan niet door de proeven is geraakt is Red Bull Racing, dat aanstaande woensdag in Londen tijdens een evenement hun nieuwe kleurenschema voor dit seizoen zal onthullen.

Felipe Massa - Williams
Felipe Massa - Williams
Volgens de Finse zender MTV zullen de nieuwe bolides van Williams en Mercedes aanstaande vrijdag op het circuit van Silverstone in actie komen. Deze shake-down test komt er in kader van de zogenaamde filmdagen dat een team mag uitvoeren tijdens het seizoen. Tijdens deze test mogen de teams echter slechts een maximum van 100 kilometer op hun teller zetten. Nadien reizen ze verder naar het Spaanse Circuit de Catalunya waar de officiële wintertest maandag van start zal gaan.

Foto's: Haas F1, Georges De Coster, Racing International Photography 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 15 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons