van der Horst

Nieuwssprokkels naar aanloop van de Grote Prijs van Monaco

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo zal de nieuwe specificatie van de Renault krachtbron gebruiken dit weekend. Na een succesvolle in-season test in Barcelona maakt de geüpdatet motor zijn debuut in de nauwe straten van Monaco maar dan wel slechts voor één rijder per team. Max Verstappen zal zich nog tevreden moeten stellen met de oudere versie. Bij het team van Renault Sport F1 zelf zal het Kevin Magnussen zijn die over deze V6-motor mag beschikken. Normaal was de introductie voorzien in juni, tijdens de Grote Prijs van Canada. Tegen dan verwacht men over voldoende onderdelen te beschikken om alle vier rijders te kunnen voorzien. De Franse motorleverancier liet aan het Engelse Autosport verstaan dat de motor in Monaco 0,2 seconde sneller zal zijn dan zijn voorganger en in Montreal maar liefst een halve seconde.
  • Dreamdrive
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Ook Fernando Alonso zal in het prinsdom van Monaco beschikken over een geüpdatete motor in zijn McLaren MP4-31. Honda heeft voor deze update aan zijn V6 Hybride geen enkele prestatie token moeten afstaan, en dit omdat het een update op vlak van de betrouwbaarheid betreft. De Japanse motorbouwer heeft voor dit seizoen nog een totaal van maar liefst 14 tokens over om zijn krachtbron verder te ontwikkelen. Voor de Spaanse tweevoudige wereldkampioen uit Oviedo is het ondertussen zijn derde krachtbron van een toegelaten allocatie van vijf stuks dit jaar. Daarnaast zal teamgenoot Jenson Button dit weekend aanvatten met dezelfde krachtbron die hij gebruikte tijdens de vorige manche op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Max Verstappen - Nico Rosberg
Max Verstappen - Nico Rosberg
Romain Grosjean zal dit weekend over een nieuw chassis beschikken, nadat het team van Gene Haas besloten heeft de vorige aan de kant te houden na meerdere klachten van zijn Franse rijder. Grosjean begon heel sterk aan het seizoen en eindigde tijdens de seizoensopener in Albert Park op een knappe zesde plaats. Tijdens de tweede manche van het wereldkampioenschap in Bahrein wist hij hier een vervolg aan te breien en bracht de VF-16 naar een vijfde plaats. In China ging het echter mis voor het team en de 30-jarige veteraan begon over de handeling van zijn bolide te klagen. Deze klachten verdwenen echter niet nadat hij wederom punten sprokkelde in Sochi en in Barcelona was het de voorkant van de wagen dat voor problemen zorgde. Hij hoopt alvast op verbetering met het nieuwe chassis.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel zei dat het moeilijk zal worden om een zegeloze periode van 15 jaar voor Scuderia Ferrari in Monaco te beëindigen. De laatste overwinning voor het Steigerend Paard werd in 2001 behaald door Michael Schumacher. “De uitdaging is uiteraard moeilijk”, aldus de viervoudige wereldkampioen.”Maar de intentie is er, dus hopelijk kunnen we heel snel deze slechte statistieken een halt toe roepen.” In de straten van Monaco speelt de sterkte van de wagen een mindere rol dan elders, meent de Duitser. “Ik denk dat dit een plaats is waar de rijder meer het verschil kan maken. Het is een plek waar je vertrouwen moet hebben als rijder om dat verschil te maken”, vervolgt de Ferrari-rijder. Ondanks de recente frustraties heeft het team uit Maranello volgens hem meer vooruitgang geboekt dan vorig jaar. “Als we vorig jaar over deze wagen konden beschikken, dan hadden we het kampioenschap gewonnen. Maar dat is nu echter niet het geval”, besloot de rijder met nummer 5.

Foto's: Racing International Photography




  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons