van der Horst

NK Rallycross Valkenswaard: Zonder SuperCars!

Kristof Bex - Volvo S40
Kristof Bex - Volvo S40
De eerste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap in Valkenswaard was niet meteen een hoogvlieger te noemen. Twee opmerkelijke dingen waren te noteren, enerzijds heeft de organisatie na jarenlang zweren bij Rallyracing opnieuw het woord Rallycross ontdekt. Daarnaast is het voor het eerst in de geschiedenis dat de SuperCars niet welkom meer zijn voor het Nederlands kampioenschap. En dit volgens de organisatie omdat het ALS (Anti Lag System) of beter gekend als bang-bang van deze wagens te luidruchtig is. We vragen ons dan ook af welk konijn men uit de hoed gaat toveren tijdens de zesde manche van Rallycross Challenge Europe midden augustus.
  • Powercars
Veel was er dan ook niet beleven afgelopen weekend in Valkenswaard, waar toch nog een pak Belgische piloten aan de start stonden, maar dan wel voornamelijk bij de Supernationals.

Zeven wagens aan de start in de RST Junior Cup waarbij Richard Huisman het haalde van Claudia Smits en Jordi van Weert.

Marc Vleeschouwers - Toyota Corolla
Marc Vleeschouwers - Toyota Corolla
Han Koolen en Guy Rys gingen met de bloemen lopen bij de proto’s. Bij de Supernationals -2000cc werden de podiumplaatsen verdeeld tussen Marc Vleeshouwers (Toyota Corolla), Patrick De Decker (Rover MG ZR) en Martijn Vanhove in de BMW 1M.

Het grootste deelnemersveld meldde zich aan in de Divisie Supernationals +2000cc met 17 wagens waarvan maar liefst 14 Belgen. Hier was het Christof Bex die met zijn Volvo S40 het laken naar zich haalde voor de Fords Escort van Steve Volders en Roger Lippens.

Nikita Misyulya - Skoda Fabia Super1600
Nikita Misyulya - Skoda Fabia Super1600
In de Super1600 tenslotte amper vier wagens aan de start met ondermeer de Rus Nikita Misiulia die met zijn Skoda Fabia Super1600 de rest aan flarden reed. hij kwam testen met het oog op de Rallycross Challenge Europe.


Foto's: Johnny & Frieda Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Internationaal op maandag 13 april 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons