van der Horst

Norisring: Jarige Felipe Fraga pakt winst

Felipe Fraga
Felipe Fraga
Op de dag dat je jarig bent, jezelf de allereerste overwinning in de DTM schenken, dat deed Felipe Fraga (AF Corse) en hiermee schonk hij ook Ferrari een eerste overwinning sinds september vorig jaar. De Braziliaan bleef heel de race Mirko Bortolotti (GRT Grasser Racing Team Lamborghini) voor. Overigens verliep de race een pak rustiger dan zaterdag, al verloren we wederom zes wagens. Laurens Vanthoor daarentegen geraakte niet verder dan een zestiende plaats.
Fraga nam al vanaf de start de leiding over van Bortolotti, en hoewel de Italiaan de Braziliaan niet liet weglopen kon de Lamborghini-piloot niets beginnen tegen de Ferrari. Ook bij de pitstops ging het bij AF Corse sneller, waardoor Fraga een dominante overwinning achter zijn naam kon schrijven en Bortolotti tevreden moest zijn met zilver. Plaats drie ging naar René Rast (Team Abt Audi), nadat hij kon profiteren van een trage pitstop bij Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW). De top vijf werd vervolledigd door Dennis Olsen (SSR Performance Porsche).

Laurens Vanthoor kende wel een lastigere wedstrijd dan gisteren. De Hasselaar moest uit de achterste gelederen een weg naar voren banen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een zestiende plaats. Dat terwijl Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport) niet eens aan de start verscheen. De wedstrijd verliep wel een pak rustiger met "slechts" zes uitvallers, waaronder Kelvin van der Linde (Team Abt Sportsline Audi) en Maximilian Buhk (Mercedes-AMG Team Mücke). 

Foto: DTM Media Team 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 3 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons